Rotorua đŸ‡łđŸ‡żâ˜€ïžđŸŒ‹đŸ· Mudpools, Heta kĂ€llor, Rök, Vackra vyer, Maorier ...

Nya Zeeland, Reseinspiration / Permalink / 0
(null)
Rotorua var fantastiskt roligt att Äterse efter 18 Är.
(null)
Efter fem hÀrliga dagar i Auckland med omgivningar tog vi InterCity bussen till Rotorua. En resa pÄ drygt fyra timmar. Vi kom fram i tid efter en behaglig bussresa och checkade in pÄ Jet Park Hotel, ett helt OK mellanklasshotell med bra lÀge i stan. Rotorua har ca 50 000 invÄnare, varav ca 35% Àr Maorier. 
(null)
Kuirau Park
 
Vi besökte den stora geotermiska parken Kuirau Park och tittade pÄ en kratersjö, mÄnga heta kÀllor, rykande stenformationer och kokande lerpölar mm (Mudpools). 
(null)
Kuirai Park
(null)
Kuirai Park
 
Det Àr hÀftigt att se allt som ryker, kokar, bubblar och luktar frÄn mÄnga delar av parken. Det mÀrks att hÀr Àr det mycket geotermisk aktivitet. IntrÀdet till parken Àr fritt och det Àr ett kort gÄngavstÄnd frÄn centrum
(null)
Det finns stora gröna ytor i parken att vara pÄ och omrÄden avsedda för picknicks. PÄ lördagar finns det Àven en Food Market i parken.
 
(null)
Lake Rotorua
 
PÄ kort avstÄnd frÄn Kuirai Park och centrum ligger den vackra sjön Lake Rotorua. 
(null)
I Lake Rotorua finns det svarta svanar, en hjulÄngare som gÄr pÄ kryssning med frukost, lunch eller middag , vattensporter som parasailing och speedboat mm. En hÀrlig plats att besöka.
 
Efter en heldag ute i det fina högsomnarvÀdret, sol och ca 30 grader varmt, var det skönt med en timmas vila pÄ hotellet.
(null)
PÄ kvÀllen var det dags för min födelsedagsmiddag, det blev en NZ Pure Angus sirloinsteak. Vi Ät pÄ Cobb&Co pÄ Fenton St. Det Àr inte ofta som vi Àter "rött kött" nuförtiden, men i kvÀll var det rÀtt. Trötta och nöjda gick vi sedan till hotellet 
 
(null)
Rotorua Skyline
 
NÀsta morgon tog vi lokalbussen frÄn centrum till Rotorua Skyline. Vi hade bokat in en "combo" pÄ webben nÄgra dagar tidigare - gondolfÀrd+vinprovning+lunch. Det blev en mycket bra upplevelse
 
Även om det var mycket folk pĂ„ plats, mĂ„nga "lockals" Äker upp med Skyline, för att sedan Ă„ka MTB eller LUGE nerför berget. Vi fick en egen gondol för att Ă„ka upp i, utan att behöva vĂ€nta. PĂ„ toppen Ă€r utsikten helt magisk över Rotorua och över Lake Rotorua med ön Mokoia.
(null)
Utsikt frÄn toppen av Skyline 
 
Vi tittade pÄ den magiska utsikten och pÄ alla Motainbike Äkare som nÀstan flög ner för branterna med sina cycklar. 
(null)
Vi gick sedan till vineriet Vulcanics Hills för en vinprovning. Druvorna odlas pÄ olika hÄll i NZ och transporteras till Rotorua för att dÀr producera och lagra vinerna. Vi fick prova fem olika viner, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Syrah, Pinot Noir samt en rosé pÄ Pinot Noir. VÀldigt trevlig provning och  goda viner samt en vacker vy.
(null)
đŸ‡łđŸ‡żâ˜€ïžđŸ·đŸ„‚
(null)
Nya Zeeland🇳🇿 svalt gott rosĂ©vinđŸ·, soligt ☀och varmt och en fantastisk utsikt. Kan det bli bĂ€ttre?
 
Efter vinprovningen var det dags för lunch pÄ restaurang Stratosfare. Vi Àr sÀllan intresserade eller imponerade av bufferestauranger. Men det hÀr var en vÀldigt stor positiv överraskning. VÀldigt mycket skaldjur, rÀkor, musslor, kammusslor och fisk/blÀckfisk bÄde naturella och grillade. Men det fanns mycket mer, riktigt frÀscht och riktigt gott. Vi betalade 79 NZD (ca500 SEK) per person för vÄr "combo" , med tanke pÄ vad vi fick tycker vi att var mycket prisvÀrt 
(null)
Vi njöt av maten med ett glas vin. Mycket belÄtna och nöjda med lunchen gick vi tillbaka till vinteriet för att köpa med oss vin. Vi tog dÀrefter lokalbussen tillbaka till stan och vilade innan det blev lite lÀtt mat pÄ kvÀllen.
 
(null)
Strax före frukost morgon efter, gick brandlarmet pÄ hotellet, vilket utrymdes. BrandkÄren ryckte ut med tvÄ bilar och kunde efter nÄgra minuter konstatera att det som tur var inte brann pÄ hotellet.
 
(null)
Stora Redwood trÀd
 
Vi tog en liten lokalbuss till en skog med gigantiska Redwood trÀd en bit utanför Rotorua. Det liknar Muir Woods i Kalifornien, men trÀden Àr inte riktigt likas stora eller gamla som dÀr. TrÀden i den hÀr skogen nÄr upp till ca 70 meter. 
(null)
Det finns smala hÀngbroar i en lÄng slinga i tvÄ plan och med en höjd pÄ mellan 6 till 12 meter att gÄ runt i. Det ger en fantastisk skön kÀnsla att vandra runt högt upp mellan de höga trÀden och samtidigt se ner pÄ vegetationen under.
(null)
Vi tillbringade ett par timmar i skogen, dels genom att gÄ pÄ hÀngbroarna högt ovanför marken, dels genom att gÄ pÄ en av slingorna pÄ marken. En hÀrlig upplevelse det med. Det kostar inget att besöka skogen, centret eller att gÄ pÄ slingorna pÄ marken. Att gÄ pÄ hÀngbroarna och slingan högt ovanför marken kostar dock 30 NZD per person.
 
Vi tog sedan lokalbussen tillbaka till centrala Rotorua gör att Àta en sen och lÀtt lunch,
 
Nu har vi sista kvÀllen i Rotorua och vi skall snart bestÀmma oss för var vi skall Àta middag. I morgon tar vi InterCity bussen tillbaka till Auckland, sedan vÀntar nya Àventyr pÄ nya platser., mer om detta senare
 
đŸ‡łđŸ‡żâ˜€ïžđŸŒ‹đŸ·HĂ€lsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gÀrna pÄ 
 
Bloggen http://demmereserjordenrunt.blogg.se
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
#rotorua #nyazeeland #rotoruaskyline #vulcanichills #winetasting 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top