Villefranche en riktigt fin pärla på Franska rivieran🇫🇷

Favoriter vid Medelhavet, Reseguider / Permalink / 0
Villefranche-sur-mer (Nice)  är ett av våra favoritresmål vid Medelhavet. Vi har varit här många gånger och har stor erfarenhet av boende, restauranger, stränder, shopping, sevärdheter och utflykter. Det är ett kort flygavstånd från Stocholm, Göteborg och Köpenhamn till Nice.
(null)
Villefranche-sur-mer

(null)
Vi, Björn och Karin Demme, har en stor passion för att resa  och attskriva. Vi reser ca 10 gånger per år, det har bl a blivit 12 st Jordenruntresor och flera hundra andra resor. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter.

Villefranche 🇫🇷 ligger strax öster om Nice. Vi flyger till Nice och tar sedan bussen till Villefranche via centrala Nice. Villefranche har varit en av våra favoriter under flera decennier. 
Villefranche är en mycket gammal stad öster om Nice (ca 15  minuters bussresa från Nice)). Greker och romare har använt den naturliga hamnen under många sekel. Det finns fortfarande kvar många riktigt gamla byggnader i Villefranche.  Vi har varit här många gånger och tycker om den vackra stan. Staden är ganska kuperad. 
(null)             
Rue Obscure i Villefranche, en riktigt gammal överbyggd gata.
Det finns en lång smal strand, med grovt grus och klappersten, från stranden har man en fin utsikt mot Cap Ferrat och mot själva Villefranche. Det är trevligt att gå i trapporna och gränderna i de äldre delarna av stan, bl a på Rue Obscure en gammal gata byggd inne i husen strax ovanför kajen. 
Restaurangutbudet är mycket stort och kvalitén är mycket hög. Priserna är högre än vad de är i t ex Fiumicino och Albir. Några av våra favoriter är , Les Garcons, La Caravelle, Trastevere, L’Oursin Bleu (finkrog) och  La Mere Germaine (Lyx) m fl. 
(null)             
Restaurang L’ Oursin Bleu i Villefranche 🍽🍾🇫🇷
Det finns flera bra hotell i Villefranche, finast och bäst med bästa läget är Hotel Welcome men också relativt dyrt. Ett prisvärt alternativ är Hotel Provencal en bit ovanför kajpromenaden.
(null)                 
Hotel Welcome i Villefranche 🇫🇷
När vi bor i Villefranche har vi väldigt många möjligheter till att göra utflykter till mycket intressanta sevärdheter i närområdet. Är man det minsta intresserad av konst, är utbudet mycket stort i t ex Nice och St Paul.
(null)
Stranden i Ni e når man med buss från Villefranche på ca 15 minuter, bussarna går frekvent.

Från Villefranche är det nära till många intressanta utflyktsmål som Monaco (buss och tåg flera gånger i timman) bergsbyn Eze Village med fantastisk utsikt över Medelhavet och där finns även en parfymfabrik (buss via Eze), Nice(buss 3-4 gånger per timma) halvön Cap Ferrat, konstnärsbyn St Paul de Vence samt till Ventimiglia och San Remo i Italien. Buss och tågförbindelserna är alldeles utmärkta. Vi åker alltid med buss och tåg när vi tar oss fram längs franska och italienska rivieran.
(null)
Eze Village, ligger högt upp över havet. Trånga gränder och trappor i en historisk, vacker miljö
(null)
Vence uppe i bergen
(null)                 
Restaurang La Caravelle i Villefranche 

(null)
Underbar mat på restaurangerna i Villefranche-sur-mer 
(null)
Gränder med restauranger i Villefranche                                                                                                                                                                               
(null)
Chapelle Saint-Pierre från 1500-talet. Tillägnat fiskare. Utsmyckades med väggmålningar av Jean Cocteau på 1959-talet. Kapellet är mycket sevärt och ligger bara 20 meter från Hotel Welcome i Villefranche-sur-mer.🇫🇷🌞🍷🍽

Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Vilket är ditt favoritresmål vid Franska rivieran?
 
Följ oss gärna på
 
Bloggen: www.demmereserjordenrunt.blogg,se
Facebook: demmereserjordenrunt
Instagram: #demmereserjordenrunt 






Till top