Mayaruiner, Kapten i högklackat och Gourmetmat ombord

Kryssning / Permalink / 0
(null)
Mayaruiner i Chacchoben, Södra Mexiko.

Vi har haft det fantastiskt bra ombord på Celebrity Equinox under de här tre dygnen på vår fjärde Celebritykryssning. I går var det en dag till sjös där vi slappade runt poolen och njöt av fantastisk god mat och dryck samt trevlig underhållning mm.
(null)
Grillad flankstek
(null)
Tonfiskcarpaccio
(null)
Laxtartar 
(null)
Equinox teater.
Middagarna där menyn i á la carte restaurangen byts varje dag. Igår fanns det 8 förrätter, 3 mellanrätter, 10 varmrätter ich 11 desserter att välja av. Vi har bl a valt tonfiskcarpaccio, laxtartar, tournedos, scampi mm. Väldigt god och vacker mat. Vinerna håller även de riktigt en bra klass. Servicen är enastående bra. Underhållningen ombord är bra och omväxlande. 
(null)
Kapten Kate med en av passagerarna 

Kapten i högklackat! Det är väldigt bra och trevligt att vi har USAs första kvinnliga kapten på ett "Mega Cruiseship", som vår befälhavare. Vi gillar detta starkt.
(null)
Livet ombord är riktigt behaglig, vi får frukosten serverad på vår balkong och på eftermiddagarna sitter vi gärna på akterdäck med ett glas prosecco.

Igår tisdag 29 januari, gjorde vi ett stopp i Costa Maya i södra Mexiko. Vi åkte tidigt ned buss genom djungeln till Chacchoben. Där finns det ett jätteområde med gamla Maya ruiner som pyramider, tempel, bostäder mm. Ett jättehäftigt ställe för fina upplevelser av Mayakulturen. Ruinerna är väl bevarade. 
(null)
Chacchoben 
(null)
Jag är imponerad av Mayaindianernas byggnadskonst
(null)
Välbevarade lämningar
(null)
Efter att ha sett vackra vyer i djungeln, Mayaruinerna och lite vildliv åkte vi tillbaka till båten för att äta en sen lunch. Efter lite vila var det dags för en underbar 4-rätters gourmetmiddag följt av en sprakande show på teaterns med såg, dans och akrobatik. Nöjda somnade vi gitt och ser fram emot dagens stopp i Cozumel.
(null)
Celebrity Equinox 

Vi, Björn och Karin Demme, har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi delar gärna med oss av våra tips och  erfarenheter från några hundra olika resor, bl a 12st Jordenruntresor.
(null)
Hälsningar

Björn och Karin

Följ oss gärna på
Blogg demmereserjordenrunt 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt

(null)
Costa Maya , södra Mexiko
(null)
Apotek några km från Costa Maya.

Till top