Passion för att resa jorden runt 🌏

Jordenruntresor, Reseinspiration / Resor, resajordenrunt, reseinspiration, upplevelser, weekendresor / Permalink / 2

Att resa Àr vÄr riktigt stora passion. Vi njuter av att lÀgga ner mycket tid pÄ att vÀlja resmÄl och att planera vÄra resor. En annan stor passion Àr att skriva och dela med oss av vÄra erfarenheter frÄn flera decenniers resande. TvÄ andra passioner Àr mat och vin vilket ni som lÀser vÄra inlÀgg kommer att se mycket av.

Vi skriver och delar med oss för vĂ„rt nöjes skull. Det Ă€r stimulerande att skriva och skulle nĂ„gra av er som lĂ€ser fÄ anvĂ€ndning för nĂ„got tips eller rĂ„d blir vi bara glada. Vi svarar mer Ă€n gĂ€rna pĂ„ alla frĂ„gor kring att resa, att planera resor och om att boka resor till bĂ€sta möjliga priser, vi har erfarenhet efter att ha bokat flera hundra resor. (null)Vi, Björn och Karin Demme, har rest i hela vĂ„ra liv. De senaste 10 Ären har det blivit 8 till 12 resor per Ă„r, innan dess var det ca 4 till 6 resor per Ă„r. Att sitta och planera och drömma om vart vi skall resa, hur och nĂ€r vi skall resa, var vi skall bo och vad vi vill se och göra, Àr ett nĂ€stan lika stort nöje som att genomföra resorna. 🌏

Vi har en stÀndig lÀngtan efter att resa, det Àr nÀstan lika inspirerande att planera en kort dagstripp i BohuslÀn som att planera en Jordenruntresa. Vi njuter för fullt av en kort resa i Sverige eller till ett Nordiskt grannland,  att fÄ byta miljö och uppleva nÄgot nytt ger oss en stor glÀdje. Det behöver inte vara resmÄl pÄ andra sidan jordklotet och flotta hotell, en liten gemytlig Dansk Kro kan ge oss upplevelser och minnen för livet.

Det Àr lÀngtan till att upptÀcka nya platser och att upptÀcka det vi missade vid förra besöket pÄ resmÄlet som Àr drivkraften i vÄrt resande.

Det handlar Ă€ven om att fÄ möta nya trevliga, spĂ€nnande mĂ€nniskor frĂ„n olika kulturer, upptĂ€cka nya matrĂ€tter, titta pÄ nya konstverk, uppleva vacker natur och att prova fantastiska viner för oss vinnördarđŸ·, 
(null)
Fiumicino, 10 minuter med taxi frĂ„n Rom FCO flygplats 🌞🇼đŸ‡čđŸŸ
Man skulle kunna tro att mÄnga decenniers resande skulle göra att vÄrt intresset för nya resor skulle minska, men sÄ Àr det inte, snarare tvÀrtom. Vi har rest mer de senaste fem Ären Àn vad vi gjorde tidigare, det beror pÄ att nu har vi tid att resa nÀr vi vill med 52 veckors semester per Är. Det Àr en stor förmÄn att ha tid, hÀlsa och möjlighet att resa, nÄgot som vi Àr mycket tacksamma för. 

Vi har gjort 12 st Jordenruntresor, sedan 2002, den senaste i januari/februari 2018. Vi reser bÄde lÄngt och kort och tycker om riktigt bra mat och fantastiska viner. PÄ lÄngresor Äker vi ibland bekvÀmt i  Businessclass. Vi lÀgger ner mycket tid pÄ att hitta bra, bekvÀma boenden till bÀsta möjliga pris. Ibland gÄr det att fÄ en fördelaktig uppgradering av flygbiljetten till Business Class med bonuspoÀng, vilket vi gjorde pÄ hemresan frÄn New York i september 2018. Med lite tur och planering gÄr det att Äka bekvÀmt utan en större kostnad.

(null)SAS Business Class   Newark till Köoenhamn i sept 2018

Vi har nu 25 Ärs erfarenhet av att utnyttja flygbolagens och hotellens bonusprogram. Vi har hittills fÄtt 139 st bonusbiljetter tur o retur med flyg och drygt, varav mÄnga i Business Class samt drygt  50 bonusnÀtter pÄ hotell, vilket gjort att vi har kunnat resa  Àn mer.

(null)Att maximera utnyttjandet av bonusprogrammen ger stora mervÀrden. " Gratisresor Àr gott". PÄ bloggen finns det ett inlÀgg dÀr vi tipsar om hur vi har maximerarat bonusprogrammen, under kategorin Bonusprogram. FrÄga oss gÀrna om hur du kan fÄ ut fler bonusresor.

Vi har en "Bucketlist" med resmÄl/upplevelser som vi vill besöka och som vi betar av efter hand.  PÄ listan finns nu bl a Rovos Rail i Sydafrika, Svalbard, flodkryssning pÄ Donau, Alaska, Vilnius, Karlskrona  och nÄgra till. 

Vi har Àven ett stort antal favoritresmÄl som vi ofta ÄtervÀnder till som t ex Nya Zeeland (11 gÄnger), Australien (6), Kalifornien (9), Hawaii (4), New York (16), Las Vegas (4), Florida(10) Kryssningar i Karibien (3), Hongkong (4), London (50+) Paris (9), Nice (15), Berlin (8), Rom (9)  m fl , inte minst i Norden dÀr bl a Köpenhamn Àr ett mÄste minst en gÄng om Äret. 

(null)Cable Car i San Fransisco 🚋đŸ‡ș🇾

Vi tycker Àven om att besöka platser i vÄrt favoritlandskap BohuslÀn, dÀr vi Àven har ett fritidshus vid havet. Det hÀrliga Àr att vi njuter av att resa bÄde lÄngt och kort och att göra nya upptÀckter.

(null)
KĂ€ringön utanför Orust i BohuslĂ€n 🌞🇾đŸ‡Ș 

Hur vi planerar och vÀljer vÄra resor.

Varje höst  gör vi en grovplanering av det kommande Ärets resor. Vi vÀljer nÄgra resmÄl frÄn vÄr "Bucket list" och nÄgra favoriter som vi gÀrna Äterkommer till. Vi gör en grovplanering av resorna och passar in dem i kalendern och tar dÄ hÀnsyn till andra aktiviteter som vi inte vill missa hör hemma.

Det blir varje Är minst en riktig interkontinental lÄngresa, 12 gÄnger har det blivit en Jordenruntresa eller en resa till USA och eller Karibien. Vi vÀljer ofta resmÄl dÀr vi kan kombinera stadsliv med strand, kultur, mat och vinupplevelser.  2018 blev det tvÄ lÄngresor, en Jordenruntresa och en resa till New York.

Vi försöker att fÄ ut sÄ mÄnga bonusresor som möjligt varje Är, helst med poÀngrabatt pÄ 30 till 70% , vi avvaktar med att boka vissa resor till dess att det kommer rabatterade erbjudanden. Vi kan Àven Àndra nÄgot resmÄl om det finns ett attraktivt bonuserbjudande till ett annat resmÄl. Vi kompletterar sedan med resor i de Nordiska lÀnderna.

Vi Àr SAS /Star Alliance guldmedlemmar, jag Àr nu guldmedlem pÄ livstid efter mycket resande i arbetet.  Vi vÀljer dÀrför oftast nÄgot Star Alliance bolag dÄ vi fÄr mÄnga förmÄner som Fast Track, loungetillgÄng, extra bagage mm oavsett vilken klass vi reser i. 

Vi lÀgger ner mycket tid pÄ att vÀlja resmÄl och pÄ att analysera flygresorna för att fÄ bÀsta möjliga pris, bra flygtider och bra kvalitet.  Vi söker flygpriser vid flera olika tidpunkter innan en planerad resa och dÄ bÄde pÄ jÀmförelsesidor som Scyscanner, Flygresor, Momondo m fl och pÄ flygbolagens egna sidor. Vi har bokat flyg till mÄnga hundra resor och har nu rÀtt bra koll pÄ prisbilden.  Vi vill Àven hitta bra flygtider med sÄ fÄ byten som möjligt, NÀr vi hittat bra flyg till ett riktigt bra pris vÀljer vi boende. 

Vi föredrar mindre hotell med hög kvalitet och med bra lÀge pÄ resmÄlen. Vi kontrollerar rumspriserna pÄ bÄde jÀmförelsesidor som Trivago, Momondo m fl och pÄ enskilda bokningssidor som Hotel,com, Booking.com, Agoda m fl. NÀr vi hittat ett bra boende kontaktar vi oftast hotellet direkt för att fÄ det lÀgsta priset som vi hittat pÄ nÄgon av bokningssidorna, vi försöker dÄ att fÄ nÄgon extra förmÄn, som fri frukost, bÀttre rum mm. VÀldigt ofta matchar hotellen detta dÄ de slipper att betala provision till bokningssidorna. Vi vÀljer oftast bort All inclusive hotels , för vi vill upptÀcka och gynna det lokala restaurang och barlivet och uppleva mer pÄ resmÄlet. Vi vÀljer oftast smÄ boutiquehotell framför stora jÀttehotell.

Vi lÀser pÄ om vad som Àr pÄ gÄ gÄng pÄ resmÄlen nÀr vi kommer att vara dÀr. PÄ nya resmÄl lÀser vi pÄ om sevÀrdheter och upplevelser, lokala tourföretag, restauranger, kommunikationer mm. Det Àr roligt och givande att lÀgga ner nÄgra veckors research pÄ hösten kring kommande Ärets resor.

Det finns en hel del reseinspiration att lĂ€sa pĂ„ vĂ„r blogg frĂ„n ett passionerat resande under mĂ„nga decennier och nĂ„gra hundra genomförda resor. đŸŒžâœˆïžđŸšąđŸœđŸ·

(null)Jordenruntresa 2018. 

I Är, 2018, har vi hittills gjort en Jordenruntresa (Hongkong, Auckland, Waiheke, San Fransisco, Las Vegas och New York), en resa till södra Danmark med besök pÄ tre olika gourmetkroer, en resa till Palma de Mallorca , en vin- och matresa till Italien (Piemonte, Toscana och Veneto), en veckoresa till New York och en höstresa till Amsterdam. Just nu ör i Spanien, i Alicante/Albir under nÄgra höstveckor sedan blur drt Köpenhamn i Slutet av november. Det finns mycket att lÀsa om de hÀr resorna hÀr pÄ bloggen.

Vi har bokat in resor för första kvartalet 2019. Det blir Miami Beach och Fort Lauderdale i Florida đŸ‡ș🇾 kombinerat med en kryssning i Karibien i januari/februari samt en resa till London 🇬🇧i slutet av februari. För resten av 2019 planerar vi att Ă„ka till Nice, Rom, Södra Jylland, Berlin, Flodkryssning  pĂ„ Donau, Alicante och Köpenhamn, men det kan Ă€ndras nĂ€r vi planerar vidare.

Det kommer fortsatt att bli mycket lÀsning om resor, planering och effektiv bokning av resor, hotell, restauranger, sevÀrdheter, vingÄrdar, favoritresmÄl, bonusprogram mm pÄ den hÀr bloggen och pÄ vÄr Facebooksida.

Vi har i höst tagit fram nya cityguider med massor av tips till New York, Amsterdam och Berlin, vilka ni kan lÀsa hÀr pÄ bloggen. 

 

Vilka Ă€r vĂ€rldens bĂ€sta resmĂ„l??? 🌏

Vilka Àr dÄ dÄ de utltimata resmÄlen, de absolut bÀsta platserna att besöka i vÀrlden? Det Àr det egentligen omöjligt att svara pÄ, dels för att det inte gÄr att besöka alla platser sjÀlv, dels för att vi alla tycker olika och har olika preferenser för vilka resmÄl som Àr de bÀsta. Vi har hÀr tagit fram vÄr egen helt subjektiva topplista över de resmÄl som vi tycker Àr de bÀsta. 
 
1. Waiheke Island 🇳🇿                   (null)             
Den lilla ön Waiheke, som ligger ca 35 minuter med snabbfĂ€rja frĂ„n Auckland har blivit vĂ„rt absoluta favoritresmĂ„l. Vi har besökt ön 8-9 gĂ„nger och bott dĂ€rute vid 4 tillfĂ€llen. Ön Ă€r "lagom" kuperad med flikiga vikar och Ă€r enastĂ„ende vacker. Det finns mĂ€ngder av smĂ„ fina sandstrĂ€nder i vikarna med gott om plats för alla, Det finns ca 25 hĂ€rliga vingĂ„rdar pĂ„ ön som gör vĂ€ldigt bra viner, mĂ„nga av vingĂ„rdarna har riktigt bra restauranger. FrĂ„n de flesta vingĂ„rdarna har man en fantastisk utsikt över ön och havet. Klimatet Ă€r mycket behagligt, maten och vinerna Ă€r av toppklass och vi har bara trĂ€ffat trevliga mĂ€nniskor. Boendet Ă€r smĂ„skaligt. Ytterlige ett plus Ă€r att det Ă€r engelsksprĂ„kigt. Vi lĂ€ngtar stĂ€ndigt  tillbaka. Det finns mycket lĂ€sning om Waiheke i andra inlĂ€gg pĂ„ den hĂ€r bloggen. Storstaden Auckland tycker vi mycket om och kompletterar alltid nĂ„gra dagar i "City of Sails" nĂ€r vi skall till Waiheke. 
 
2. Sydney 🇩đŸ‡ș
(null)
Storstaden Sydney Ă€r vĂ„r favorit blad vĂ€rldens storstĂ€der. Även om staden Ă€r stor upplever vi den inte sĂ„ dĂ„ det Àr hyggligt lugnt tempo och mĂ€nniskorna vi möter tar sig tid att prata. Vid vĂ„ra tre besök har det varit hĂ€rligt vĂ€der (Jan/feb) och vi har njutit av att vara nĂ€ra vattnet i Darling Harbour, Circular Quay och Manly Beach. Vi Ă„ker gĂ€rna kors och tvĂ€rs med fĂ€rjorna i hamnen. Att sitta och titta pĂ„ Operahuset och Harbour Bridge ger fina intryck. 
Utbudet av bra barhÀng och riktigt bra restauranger Àr stort. Vi Äker gÀrna upp till Hunter Valley 15 mil norrut för vinprovningar och upp till Blue Mountains för naturupplevelser. Sydney finns stÀndigt med pÄ vÄr "Äterbesökslista".
 
3. San Fransisco đŸ‡ș🇾
(null)
San Fransiscos centrala delar finns pÄ en ganska liten yta och Àr lÀtta att greppa och ta sig runt i. Vi har vid vÄra sex besök i San Fransisco bott i Fishermans Wharf omrÄdet, dÀrifrÄn Àr det lÀtt att sig runt i staden och omgivningarna med Cable Car, bussar, bÄtar, spÄrvagnar och BART. Vi trivs med att Àta en enkel lunch vid nÄgot fiskstÄnd, ta Cable Car upp till Chinatown eller Union Square. Vi tar gÀrna en fÀrja över bukten till t ex Sasaulito eller Äker med pÄ nÄgon lokal heldagstur med vinprovningar i Sonoma och Napa Valley.  Ett besök hos sjölejonen vid Pier 49 Àr ett mÄste. FrÄn Fishermans Wharf syns hela tiden Golden Bridge och fÀngelseön Alcatraz, som vi besökt tvÄ gÄnger. Vi kommer snart tillbaka. Vi har skrivit en hel del om San Fransisco i andra inlÀgg pÄ den hÀr bloggen.
 
 4 Aruba đŸ‡ŠđŸ‡ŒđŸŒžđŸ (null)
Det har hittills blivit tvÄ besök pÄ underbara Aruba. Vi tycker om att ta en lÄngpromenad lÀngs Eagle Beach, den lÄnga, breda, vita finkorniga sandstranden som mÄste vara en av vÀrldens absolut vackraste strÀnder. Vi har bott direkt pÄ stranden, Manchebo Beach, med gÄngavstÄnd in till huvudstaden Oranjestad. Huvudstaden Àr fÀrgsprakande med mÄnga restauranger och butiker. Det finns mÄnga hotell och restauranger med hög kvalitet pÄ Aruba. Klimatet Àr mycket behagligt, torrt och varmt med en lÀtt bris. Aruba ligger utanför orkanbÀltet. 
 
 5. New York đŸ‡ș🇾
(null)
Vi kom hem frÄn vÄrt 16:e besök i New York för tvÄ veckor sedan. New York Àr sÄ mycket, sevÀrdheter, parker, shopping, barhÀng, vÀrldsklassrestauranger, utflyktsmÄl, strÀnder mm mm. Vi kommer troligtvis aldrig att tröttna pÄ New York, vi har skrivit mycket om New York i andra inlÀgg pÄ den hÀr bloggen.
 
6. Berlin đŸ‡©đŸ‡Ș
(null)
Berlin har blivit en stor favorit för oss pÄ nÀra hÄll. En timmas flygning frÄn Göteborg ligger trendiga stÀndigt förÀnderliga Berlin. Stadens kulturliv Àr spÀnnande och intensivt. Det finns mÄnga mycket bra museer, parker, barhÀng mm. Vi har nÄgra favoriter som DDR- museum, Berlin Bunker Story, Förintelsemonumentet mm. Det finns mÄnga mycket bra och prisvÀrda restauranger. PrisnivÄn i Berlin Àr ganska lÄg speciellt i jÀmförelse med London och Paris. Det finns mer BerlinlÀsning pÄ den hÀr bloggen i andra inlÀgg.
  
7. Orust 🇾đŸ‡Ș
(null)
Den stora gröna ön i vÀst, Sveriges fjÀrde största ö, Orust Àr vÄr sommarfavorit i Sverige.  Vi har tillbringat  25 sommar pÄ hÀrliga Orust. Det finns en vacker och varierad natur, fina badplatser, fina smÄ fiskesamhÀllen, trevliga sommarrestauranger, flera med högklassig musikunderhÄllning sommartid. 
Fina utflyktsmÄl som Lyr, KÀringön och Gullholmen. Shopping pÄ "Göken" i GöksÀter, Orusts "Ullared" mm. Det finns ett separat  inlÀgg om Orust hÀr pÄ bloggen.
 
8. Cook Island 🇹🇰
(null)
Otroligt vackra Cook Island har vi bara besökt en gÄng, men det gav bestÄende upplevelser och minnen. Att bo nÄgra meter frÄn havet, som 
Àr fullt av fÀrggranna fiskar Àr en stor förmÄn. Ett behagligt liv i ett varmt och behagligt klimat, vackra vyer, hÀrliga rev att snorkla eller paddla kajak över har gett oss minnen för livet.
 
9. Kryssning i Karibien med Florida đŸ‡ș🇾 🇧🇾 🇯đŸ‡Č 🇭đŸ‡č 🇳đŸ‡Ș 
(null)
En perfekt semester under vÄr vinter Àr kombinationen av en Karibienkryssning med ett stopp i Florida. Ett riktigt bra alternativ. Vi har precis bokat en ny resa med kryssning och boende i Florida med avresa i januari 2019. 
Vi vÀljer att kryssa med Celebrity Cruises som hÄller mycket hög nivÄ pÄ service, mat och underhÄllning i en sober miljö. Vi brukar bo i Miami Beach, Hollywood Beach och i Fort Lauderdale. Florida har det mesta vad gÀllet strÀnder, shopping, barer, utflykter och restauranger. Vi skrev ett lÄngt inlÀgg om kryssningar och Florida pÄ den hÀr bloggen för en vecka sedan.
 
10, Honolulu  đŸ‡ș🇾
(null)
Det har hittills blivit fyra besök i Honolulu Hawaii. Honolulu Àr en storstad med drygt 900 000 invÄnare. Vi har bott nÀra stranden Waikiki vid vÄra besök, stranden ganska smal och det Àr mycket folk dÀr.  Det finns mÄnga andra mycket vackrare strÀnder pÄ Oahu. Vi har besökt  Pearl Harbour vilket ör givande. Vi kan rekommendera en rundtur runt Oahu. Utbudet av hotell, restauranger och barer Àr enormt stort. Vi tycker om att jogga lÀngs Waikiki och ut mot Diamonds Head. Det finns hur mycket som helst att göra i Honolulu. 
 
Vad tycker ni om vÄr 10 i topp lista? Saknar ni nÄgra resmÄl? 
 
PĂ„ platserna 11 till 25 kommer,
 
11.Melbourne 🇩đŸ‡ș En Australienska pĂ€rla med ett enormt utbud av sevĂ€rdheter
12, Nice/VillefrancheÂ đŸ‡«đŸ‡· underbar gammal stad strax öster om Nice, gĂ„r stt lĂ€sa mer pĂ„ bloggen
13, Alicante/Albir đŸ‡Ș🇾 en ort 50km norr om Alicante med fin strand och vacker natur. Det finns mycket att lĂ€sa pĂ„ bloggen. NĂ€sta besök blir i slutet av oktober
14, London 🇬🇧 En av vĂ„ra favoriter som vi besökt fler Ă€n 50 gĂ„nger - NY cityguide pĂ„ bloggen. NĂ€sta besök blur i februari 2019
15. KöpenhamnÂ đŸ‡©đŸ‡° besöker vi minst en gĂ„ng om pret för de fina restaurangerna. NĂ€sta besök i november.
16. Mallorca đŸ‡Ș🇾 Har blivit trendig pĂ„ nytt, senaste besöket april. Finns att lĂ€sa mer pĂ„ bloggen
17, San Diego đŸ‡ș🇾 En hörlig stad i södra Kalifornien som vi besökt flera gĂ„nger
18. Rom/Fiumicino 🇼đŸ‡č En dold pĂ€rla, 10 minuter frĂ„n Rom FCO flygplats med taxi. Fin strabdoch underbara fisk och skaldjursrestauranger. Det finns mer att lĂ€sa pĂ„ bloggen
19. Seattle đŸ‡ș🇾 Fantastiskt vacker stad i norra USA
20. TokyoÂ đŸ‡ŻđŸ‡” Har vi besökt tvĂ„ gĂ„nger och Ă€r en stor upplevelse.
21, Penang đŸ‡ČđŸ‡ŸÂ En hĂ€rlig ö pĂ„ Malaysias vĂ€stkust
22, Hongkong 🇹🇳 Har vi besökt fyra gĂ„nger. En intensiv storstad med hĂ€rliga matupplevelser 
23, Lofoten 🇳🇮 Otroligt vackert landskap som mĂ„ste upplevas
24, Verona 🇼đŸ‡č Den gamla historiska staden strax söder om Gardasjön och Valpolicellas vinomrĂ„den. HĂ€r kan man uppleva operaförestĂ€llningar utomhus pĂ„ den 2000 Ă„riga arenan 
25. Island 🇼🇾 Magiskt, enorma naturupplevelser och bad i varma kĂ€llor. 
 
Vi delar gĂ€rna med oss av vĂ„ra erfarenheter. đŸŒžđŸ–âœˆïžđŸšąđŸŒÂ och svarar mer Ă€n gĂ€rna pĂ„ era frĂ„gor kring resmĂ„l, flyg, boenden, sevĂ€rdheter och bonusprogram mm. 
 
 
Det finns otroligt mÄnga fantastiska resmÄl att uppleva. Vi har skrivit ommÄnga av dem hÀr pÄ vÄr blogg. HÄller ni med oss om rangordningen av resmÄlen? Saknar ni nÄgra resmÄl?  Det hÀr var vÄr helt subjektiva lista över de 25 bÀsta resmÄlen i vÀrlden, 
 
Vilka Àr dina favoritresmÄl?
 
Diskutera gÀrna val av resmÄl mm hÀr pÄ bloggen eller pÄ vÄr Facebooksida demmereserjordenrunt . 
 
 
🌞HĂ€lsningar
 
Björn och Karin 
 

Följ oss gÀrna pÄ 

Bloggen.      demmereserjordenrunt.blogg.se  

Facebook      demmereserjordenrunt

Instagram     #demmereserjordenrunt.

 

Som avslutning följer hÀr vÄra  Topp 10 listor för olika delar av vÀrlden

Sverige
Orust - Göteborg - Österlen - Gotland - Öland - Åre - Glasriket - Stockholm - Kosteröarna - AmarnĂ€s
 
Norden
Köpenhamn - Lofoten - Island - Tromsö - Helsingfors - Geiranger - MÞgeltÞnder -Christiansfeld - Bergen - Trondheim
 
Europa
Berlin - Nice/ Villefranche - Alicante/ Albir - London - Mallorca - Rom/Fiumicino -Verona - Dubrovnik - Amsterdam - Gdansk
 
Asien
Tokyo - Penang - Hongkong - Singapore - Bintan Island - Seoul - Ho Chi Min City -Dubai - Beijing - Bangkok
 
Oceanien
Waiheke Island - Sydney - Cook Island - Auckland - Melbourne - Fiji - Christchurch -  Rotorua - Brisbane - Wellington
 
Amerika/Karibien
San Fransisco - Aruba - New York - Florida - San Diego - Vancouver - New Orleans -Jamaica - New Orleans - Las Vegas med Grand Canyon
 
Afrika
Kapstaden - Stellenbosch -  Frenchoek - Las Palmas - Tenerife
 
(null)
VĂ„r passion för att resa, bĂ„de kort och lĂ„ngt, Ă€r fortfarande mycket stor. SĂ„ lĂ€nge vi orkar med och Ă€r nyfikna pĂ„ att upptĂ€cka nya platser kommer vi att fortsĂ€tta att utforska vĂ€rlden till fots, cykel, buss, tĂ„g, bil, bĂ„t och flyg.......🌏
 
Trevliga resor önskar vi till er alla passionerade resenÀrer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Helene:

Alltid lika roligt och lÀrorikt det ni skriver. Ser fram emot mer. Tack.

Svar: Hej! Tack; det Àr mycket trevligt att fÄ sÄdana kommentarer. Jag tycker om att skriva, sÄ jag kommer att dela mer hÀr framöver. Ha en trevlig dag. HÀlsningar Björn
Demmereserjordenrunt

#2 - - Anonym:

Fin blogg! Jisses vad ni rest. SĂ„ underbart!
Hade vart bra med en sök-funktion pÄ sidan. Mvh M

Svar: Hej! Tack för fina feedbacken. Det gĂ„r att söka via kategorier, menĂ€r inte optimalt. Skall titta pĂ„ hur det gĂ„r att lösa nĂ€r jag kommer hem frĂ„n Spanien om en vecka. Ha det bra ☀
Demmereserjordenrunt

Till top