Vinresa till Italien DEL 2 Barolo Maj 2018

Mat och vinresor / Barolo, Brezza, Lufthansa, Piemonte, hotelbarolo, rocchecostamagna / Permalink / 0
Måndagen avslutades med en god 4-rättermiddag med "Vinhuset Brezzas"  Barbera d’Alba. Nöjda och mätta gick vi för att sova efter riktigt lång dag som startade kl 04:00.
 
Tisdagsmorgonen 23 maj började vi med en lätt frukost på Hotell Barolo. Sedan var det dags för dagens första vinprovning på vinhuset Brezza i Barolo. Vi provade först Brezza Chardonay 2017, följt av Brezza Dolchetti 2017 och Brezza Barbera d’Alba Reserva 2015 och som avslutning en ung Barolo, Brezza Barolo 2014. En trevlig provning med en bra presentatör.  (null)
 Ett ungt Barolovin
(null)
 Ett urval av familjen Brezzas viner
(null)
 3130 liter vin på ekfat
(null)
Gamla historiska vinredskap 
(null)
 Här fatlagrad det hos familjen Brezza i Barolo
(null)
Det regnade i Barolo så vi gick ut och åt en enkel lunch, Panini med lufttorkad skinka och ett glas Barbera. Efter lunchen åkte vi upp till bergsbyn La Morra för en vinprovning på Roche Costamagna, ett vinhus med anor från 1741. Här provade vi några riktigt bra viner, Barbera 2016, Lange Nebiolo 2016 samt Barolo 2014. Samtliga viner var klassen bättre än Brezzas. 
(null)
 En god Barbera uppe i byn La Morra hos vinproducenten Rocche Costamagna
(null)
 
(null)
 Riktigt gamla viner som hittats i de gamla källarvalven hos Rocche Costamagna
(null)
 Många fina viner hos Rocche Costamagna
(null)
 Vinprovning hos Rocche Costamagna
(null)
 Fin utsikt över vinodlingarna från La Morra
(null)
 
Efter vinprovningen i bergsbyn La Morra åkte vi ner för slingriga vägar till Barolo för att äta en god middag med en Brezza Barbera Riserva 2013. 
 



Till top