Kryssningar i Karibien kombinerat med Florida och eller New York đŸŒžđŸđŸ›łđŸœđŸ·đŸŸđŸŒž

Kryssning, USA / Celebrity Cruises, Fort Lauderdale, Key West, Miami Beach, SAS / Permalink / 3
Vi var under mĂ„nga Ă„r mycket tveksamma till att Ă„ka pĂ„ kryssning i Karibien. Nu gör vi vĂ„r fjĂ€rde kryssning i januari 2019. Vi trodde att skulle vara lĂ„ngtrĂ„kigt ombord med gamla blĂ„hĂ„riga amerikanska damer och lĂ„nga köer till buffĂ©er, men sĂ„ var det inte...🌞🛳🏖
Vi, Björn och Karin Demme frÄn Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan mÄnga Är tillbaka. Vi reser ca 10 gÄnger per Är bÄde lÄnga och korta resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor. Vi skriver och delar med oss för vÄrt nöjes skull och för att vi hoppas pÄ att ni fÄr nytta av de tips och erfarenheter som vi delar med oss av. 
(null)
Celebrity Reflection
Till slut sa vi att vi testar att Ă„ka pĂ„ kryssning, det kan ju vara bra. Vi började med en 4-dygnskrysdning för att pröva pĂ„. Vi bokade in oss pĂ„ en kryssning till Nassau, Bahamas och till Key West i Florida med Celebrity Cruises. Det Ă€r viktigt att lĂ€sa pĂ„ vilken mĂ„lgrupp som respektive rederi vĂ€nder sig till. Är det till t ex barnfamiljer, ungdomar eller par utan barn. Celebrity Cruises ingĂ„r i samma koncern som Royal Caribbean men Ă€r inriktade pĂ„ par i Ă„ldern 30 till 70 Ă„r och har inga vattenrutschbanor etc. Celebrity Cruises hĂ„ller en mycket hög klass, miljön ombord Ă€r sober, personaltĂ€theten hög jĂ€mfört med mĂ„nga andra rederier samt att mat och dryck Ă€r fantastiskt bra.
PÄ vÄr första kryssning checkade vi in i Fort Lauderdale för en 4-dygns kryssning till Nassau och Key West pÄ Celebrity Constellation. Incheckningen gick snabbt och effektivt, direkt ombord fick vi ett glas mousserande vin. Bagaget togs om hand vid incheckningen och levereras direkt till hytten. Vi checkade in vid 12-tiden och bÄten skull avgÄ vid 18-tiden sÄ vi började med att Àta en god lunch ombord och titta oss runt ombord samt lyssna pÄ underhÄllningen pÄ soldÀck. Vi blev genast positivt överraskade av miljön, servicen och maten ombord, absolut toppklass. (null)     
 
(null)
 
(null)
Celebrity Constellation
Den första karibienkryssningen övertrÀffade alla vÄra förvÀntningar, hög servicenivÄ, sober miljö, fantastiskt goda 4-rÀttersmiddagsr goda viner och mycket bra underhÄllning. Besöken i land, Nassau pÄ Bahamas och i Key West var mycket givande. Vi kombinerade kryssningen med att bo i Fort Lauderdale ett par dagar före kryssningen och efter kryssningen för att sedan flyga till New York (Intresserad av New York - det finns mycket lÀsning pÄ bloggen frÄn vÄra 16 besök i New York) ett par dagar innan vi Äkte hem till Sverige.
Vi blev sÄ nöjda med vÄr första kryssning sÄ att vi bokade in en ny kryssning, den hÀr gÄngen pÄ 5-dygn frÄn Fort Lauderdale till Cozumel i Mexico och till Key West. Samma fartyg som förra gÄngen. Vi blev lika nöjda den hÀr gÄngen med. Vi kombinerade med en vecka i Florida och 4 dagar i New York.
(null)
Cozumel Mexico
(null)
Key West, Hemmingways hem
(null)
Caribbean Resort i Hollywood Beach, Florida
 
Efter vÄra tvÄ lyckade kryssningar sÄ Àr vi övertygade om att kryssningar Àr rÀtt för oss.  Vi bokade in en veckas kryssning frÄn Miami till Cozumel Mexico, Cayman Island, Falmouth pÄ Jamaica och till Labadee pÄ Haiti och tillbaka till Miami.
 
Vi flög frÄn Köpenhamn direkt med SAS till Miami i bekvÀma Business Class, vi njöt av service, god mat och dryck och att koppla av i bekvÀma stolar/sÀngar. 
(null)
Sas Business Class Köpenhamn till Miami
Efter en behaglig flygning landade vi i Miami dÀr vi tog en taxi till South Miami Beach och Hotel Shepley. Vi checkade in pÄ det lilla charmiga lilla boutiquehotellet pÄ Collins Ave, ca 100 meter frÄn stranden. Ett mycket trevligt, frÀscht hotell som ligger nÀra till bÄde strand och restauranger. En kontinental frukost ingÄr pÄ Hotel Shepley vilket Àr ovanligt i USA. Vi stannade tvÄ dagar i Miami Beach dÀr vi njöt av stranden och av god mat och dryck.
(null)
South Miami Beach och Hotel Shepley.
 
Efter tvĂ„ dygn i Miami Beach tog vi en taxi till kryssningsterminalen i Miami för att checka in pĂ„ fina Celebrity Reflection. Incheckningen gick snabbt och smidigt och vi gick direkt och Ă„t en god lunch ombord innan vi satte oss i aktern med ett glas vin för lyssna pĂ„ musikunderhĂ„llning och vĂ€nta pĂ„ avgĂ„ngen.🛳
Vi fick en stor, frÀsch, ljus och mycket rymlig hytt med möblerad balkong. Vi trivdes direkt. Mat, dryck, service och underhÄllning ombord hÄller en mycket hög kvalitet. Det finns mÄnga restauranger att vÀlja mellan och det gÄr Àven bra att fÄ maten serverad pÄ den egna balkongen. Frukosten Ät vi i bland i buffematsalen med ett jÀtteutbud av olika rÀtter, ibland pÄ den egna balkongen dÀr vi bestÀllde vad vi ville ha och vilken tid vi ville ha frukosten serverad. PÄ luncherna varierade vi mellan att Àta grillad hamburgare pÄ soldÀck, en grön hÀlsolunch vid spaanlÀggningen eller i nÄgon av restaurangerna.  
Middagarna intog vi den hÀr gÄngen i huvudrestaurangen dÀr det serveras en 4-rÀttersmiddag med mÄnga val, 6 förrÀtter, 7 varmrÀtter och 6 desserter att vÀlja mellan varje kvÀll och menyn Àndras varje dag. Celebrity Cruises hög service genom att ha en anstÀlld per tvÄ passagerare.
(null)
Celebrity Reflection - Hytt, mat, balkong och teatern
Det Àr mycket bekvÀmt ombord, aldrig trÄngt eller nÄgra köer, allt flyter smidigt och bra. PÄ dagar till havs ligger vi pÄ en solsÀng och lÀser eller tittar ut över havet. Vill vi ha nÄgot att dricka sÄ fÄr man vatten, öl, vin, eller en drink serverad till solsÀngen. Vi har pÄ vÄra kryssningar köpt ett dryckespaket som innebÀr att vatten, öl, lÀsk, vin och drinkar ingÄr sÄ mycket som man vill ha. Senaste gÄngen ingick dryckespaketet utan extra kostnad  vid tidig bokning.
UnderhÄllningsutbudet Àr stort och omvÀxlande, vi sÄg bl a ett par musikaluppsÀttningar, en Beatlesshow, strand up comedians, mm. Det finns en stor fin teater ombord.
Vi Äkte till Cozumel i Mexico, en vacker ö som besöks av mÄnga fartyg, det finns mÄnga utflykter att köpa till eller sÄ tar man en taxi till nÄgon resort eller tar en promenad pÄ egen hand. BÄten ligger i hamn mellan ca 8:00 till 18:00 innan det Àr dags att segla vidare. Vi Äkte vidare till Falmouth pÄ vackra Jamaica en hÀrlig ö att besöka. NÀsta stopp blev pÄ Cayman Island ytterligare ett besökvÀrt stÀlle. Vi kryssade vidare till Labadee pÄ Haiti, ett tropiskt paradis, en resort som rederierna hyr av staten. VÀldigt fina strÀnder och vackra omgivningar. HÀr gick fartygets kockar iland och lagade en grillbuffe som vi Ät pÄ stranden, jÀttegott och trevligt.
(null)
Labadee Haiti
(null)
Stranden i Labadee pÄ Haiti
(null)
Falmouth Jamaica
(null)
HĂ€rliga Jamaica
(null)
Labadee Haiti 
En vecka om bord pÄ Celebrity Reflection gÄr snabbt och gav oss  mÄnga fina upplevelser. PÄ vÄra kryssningar har vi trÀffat mÄnga trevliga mÀnniskor, framförallt frÄn USA och Kanada. Vi trivs vÀldigt bra med kryssningar och det Àr mycket prisvÀrt, jag brukar jÀmföra med vad ett hyggligt hotellrum utan frukost  i Midtown New York kostar. En kryssning för tvÄ personer kostar oftast mindre per dygn. PÄ kryssningen ingÄr dÄ transporten, boendet, frukost, lunch, middag, drycker, snacks och underhÄllning inklusive dricks mm.
Efter en veckas kryssande i Karibien kom vi tillbaka till Miami. Vi checkade ut och tog en taxi upp till Hollywood Beach för att koppla av i 6 dagar. Vi bodde pÄ Caribbean Resort By The Ocean ca 50 meter frÄn den lÄnga breda sandstranden. Vi njöt av  stranden, bad, mat och dryck. Vi gjorde Àven shoppingtur med kollektivtrafiken (bussar med tvÄ byten) till det jÀttelika outletköpcentrat Sawgrass Mills, med flera hundra mÀrkesbutiker. Vi gjorde fina fynd till oss sjÀlva och till vÄra barn och barnbarn.
(null)
Hollywwood Beach och Sawgrass Mills 
Efter fina dagar i Hollywood Beach var det dags att summera  den hÀr 15-dagars resan som gett oss sÄ mÄnga fina upplevelser bÄde i Karibien och i Florida. Vi tog en taxi frÄn Hollywood Beach till Miamis flygplats och checkade in för att flyga hem till Sverige. Det blev en behaglig flygning hem till Sverige i SASBusinessClass .
 
South Miami Beach - en trevlig del av Miami, speciellt i Art Deco distriktet. Fin sandstrand och stort utbud av boutiquehotell, restauranger och barer. Boende som vi gillar Àr The Shepley och Abae Hotel. NÄgra bra och trevliga restauranger Àr för lunch La Sandwicherie PÄ kvÀllen för tacos Taquisa, för pizza Giott Maestro della Pizza och mÄnga fler.
 
Hollywood Beach  har en lĂ„ng hĂ€rlig strandpromenad med en lĂ„ng, bred sandstrand. Boende vi gillar Carribean Resort Suites. NĂ„gra trevliga restauranger fantastiska taco pĂ„ Taco Spot, bra frukost pĂ„ Florio’s, bra pizzor pĂ„ Broadway Restaurant pĂ„ kvĂ€llen gĂ€rna Landshark Bar&Grill pĂ„ Margaritaville.
 
Fort Lauderdale HÀr har vi varit mÄnga gÄnger sedan första besöket 1989. Vi bor gÀrna pÄ Courtyard by Marriot eller pÄ Best Western Oceanside Inn. Stranden Àr mycket lÄng och bred med gott om plats. Det Àr hÀrligt att Äka vattentaxi pÄ kanalerna, köp gÀrna ett dagskort, och se fantastiska yachter, praktfulla villor och alligatorer mm, hoppa av och gÄ pÄ igen. Det finns vÀldigt mÄnga restauranger som t ex Coconuts, 15th Streets Fisheries, Bahia Cabana och mÄnga fler. För shopping finns Sawgrass Mills outlet pÄ nÀra hÄll.
 
Ny resa bokad i Januari 2019 - FloridađŸ‡ș🇾 och kryssning igenđŸŒžđŸ–đŸ›łđŸœđŸ·đŸŸ Vi bor tre nĂ€tter i South Miami Beach pĂ„ Hotel Abae. Vi kryssar sedan frĂ„n Miami med Celebrity Equinox till Key West, Costa Maya, Cozumel och Cayman Island. Efter kryssningen bor vi sex nĂ€tter i Fort Lauderdale.pĂ„ Courtyard by Marriot.
Vi gillar verkligen att kryssa i Karibien och att kombinera med Florida och eller New York. Vi har nu bokat en nya resa i januari/februari 2019. Vi flyger med SAS till Miami. 
(null)
Vad tycker du om kryssningar?Â Â đŸŒžđŸđŸ›łđŸœđŸŸđŸ·Â 
TIPS 🛳🏝
  • Fundera över hur mĂ„nga dagar du vill kryssa
  • Titta pĂ„ utbudet ca 6-12 mĂ„nader i förvĂ€g - det finns mĂ„nga boka tidigt erbjudanden som t ex fria dryckespaket, fri wi-fi , dricks inkluderat, fria eller rabatterade utflykter mm.
  • Titta Ă€ven pĂ„ rederiernas amerikanska hemsidor, ofta finns det erbjudanden som inte erbjuds i Skandinavien.
  • LĂ€s pĂ„ om vilka mĂ„lgrupper respektive rederi vĂ€nder sig till
  • LĂ€s pĂ„ om vilken "klass" som rederierna har, det Ă€r stor skillnad pĂ„ kvalitet och service. Aftonbladet har sammanstĂ€llt info om ca 40 rederier.
  • Se över val av hyttkategori - Balkonghytt Ă€r trevligt men kostar lite mer
  • Vid tidig bokning Ă€r det lĂ€tt fĂ„ exakt den hytt man vill ha
  • Fundera över om och hur du vill kombinera kryssningen med att ha det bra i t ex Florida och eller kanske New York 
  • FrĂ„ga gĂ€rna oss via bloggen eller Facebook om ni vill fĂ„ mer tips frĂ„n oss
  • Flygutbudet till Florida Ă€r stort och det finns flera flygplatser inom kort avstĂ„nd att vĂ€lja mellan som Miami och Fort Lauderdale - det Ă€r lĂ€tt att kombinera med inrikesflyg i USA.
  • Det finns mĂ„nga trevliga orter att vĂ€lja pĂ„ i Florida, dĂ€r South Miami Beach tillhör de dyrare , det Ă€r lĂ€ttare att hitta prisvĂ€rda hotell i Hollywood Beach eller i Fort Lauderdale m fl orter
Hotell som vi tycker om
 
Hotel Shepley, Hotel Abae, South Miami Beach
Caribbean Resort by the Ocean, Hollywood Beach
Best Western Oceanside Inn, Courtyard by Marriot,  Fort Lauderdale 
 
Aftonbladet har gjort en sammanstÀllning över 40olika rederier - finns att ladda ner frÄn Aftonbladets reseguider som PremiumPlus kund hos Aftonbladet - Àr ett bra underlag för att vÀlja kryssningsfartyg.
Aftonbladet klassar in nÄgra av rederierna i följande "klasser" 
Stora budgetbolag Carnival, MSC, Costa, Royal Caribbean.
Mellanklass Celebrity, Cunard, Holland America.
Lyx Azmara, Crystal, Princess, Seaburn.
Över Lyx Haparanda Lloyd, Silversea, Regent Seven Seas.
Prisskilnaderna Àr stora mellan de olika "klasserna" pÄ fartygen, men som i de flesta fall fÄr man vad man betalar för.
 
HĂ€lsningar
 
Björn och Karin 
 
Följ oss görna och ta del av vÄra tips om resmÄl, bokningar, bonusprogram, hotell, restauranger, sevÀrdheter, shopping, kommunikationer mm frÄn hela vÀrlden.
 
Blogg www.demmereserjordenrunt,bligg,se
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
(null)
Haiti
(null)
GrÀsmatta för aktiviter ombord pÄ Celebrity Reflection
(null)
Frukost serverad pÄ egna balkongen ombord pÄ Celebrity Reflection    (null)
Biblioteket pÄ Celebrity Reflection
(null)
Key West 
 
#1 - - Helene:

LĂ„ter helt magiskt.

Svar: Ja det Ă€r riktigt hĂ€rligt med kryssningar i Karibien. Har börjat att titta pĂ„ en ny kryssning. 🌞🛳
Demmereserjordenrunt

#2 - - Heléne frÄn Gbg:

För nÄgra Är sen var vi över nyÄr i Miami , för att i 2 jan checka in pÄ Reflexion. En jÀttebra resa. Just idagarna har vi bestÀllt till New York. En stad vi Äterkommit till flera gÄnger.

Svar: Hej, Tack för kommentaren. Vi Äker till New York pÄ söndag. Jag tittar just nu pÄ ytterligare en resa till Miami och förmodligen en ny kryssning i Karibien med Celebrity. Trevligt att höra att ni ocksÄ gillar bÄde Celebrity Cruises och New York. Vi Äterkommer frekvent till bÄda eftersom vi gillar dem sÄ mycket. Trevlig resa till New York - HÀlsningar Björn
Demmereserjordenrunt

#3 - - Ann-Louise:

Intressant lÀsning. Har ocksÄ alltid varit skeptisk till kryssningar men sÄ tog nyfikenheten över och nu har jag bokat en fyra nÀtter lÄng kryssning i februari. Vi kommer Äka med Disney Cruise Line med stopp i Nassau och pÄ Disneys egen ö Castaway Cay. Ska bli riktigt spÀnnande, sÄ fÄr vi se sen om det blir fler kryssningar för oss ocksÄ.

Till top