San Fransisco och Napa/Sonoma Valley

Storstadsresor, USA / Permalink / 0
(null)
På vår 12:e Jordenruntresa 2018 kom vi till San Fransisco efter en 12-timmars mycket behaglig nattflygning med Air New Zealand från Auckland NZ.
Vi kom till San Fransisco på förmiddagen ca 9 timmar före vi avreste från Auckland (datumlinje effekten).  Efter att ha åkt pendeltåget BART från flygplatsen kom vi till vårt hotell, Zephyr nere i Fishermans Wharf , ett fräckt designhotell med för San Fransisco moderat prissättning.
(null)
Innergården på Hotel Zephyr med bl a ett runt pingisbord.
 
Vi har besökt San Fransisco många gånger och vi gillar verkligen staden, det här var vårt sjätte besök i SF. Det är en härlig atmosfär här, vi har mött många trevliga människor vid våra besök i SF.
Stadens centrala delar är belägna på en ganska liten yta så det är lätt att snabbt få en överblick över staden. Det är även lätt att ta sig runt i San Fransisco med Cable Car, BART, spårvagnar, bussar och båtar. Du hittar information om biljettpriser mm på sfmta.com. 
Missa inte att åka upp och ner för de branta backarna i San Fransisco med Cable Car, vagnarna är från 1800-talet. En singelbiljett kostar 7 USD på Cable Cars.
(null)
Cable Car, missa inte heller att besöka Cable Car museum
 
Sevärdheter Det finns mycket att se, uppleva och besöka i San Fransiscoområdet som t ex fängelseön Alcatraz med båt från Fishermans Wharf,  China Town som lättast nås med Cable Car, Maritima museet, Golden Gate Bridge, en båttur till vackra Sausalito och eller Tiburon, Union Square och  Fishermans Wharf som är trevligt trots mängder av turister.
Nere i Fishermans Wharf finns det många trevliga restauranger och barer med ett intensivt folkliv. Vi gillar att äta en stående lunch från något av fiskstånden t ex en Clamshowder. Vi brukar bo nere i Fishermans Wharf, vi har bott på fem olika hotell.
(null)
Mycket goda fisk och skaldjursrätter nere i Fishermans Wharf
(null)
De härliga sjölejonen vid Pier 39 nere i Fishermans Wharf besöker vi alltid när vi är i San Fransisco. Det kan vara flera hundra sjölejon på plats samtidigt. Ett härligt inslag mitt i stan.
 
Utflykter När vi är i San Fransisco brukar vi åka med på någon av alla vinturer till Sonoma och Napa Valley. Den här gången bokade vi oss på en dagstur till tre vinproducenter Cline, Madonna Estate och Andretti. Det blev en trevlig tur där vi en grupp på nio personer, provade många goda viner samt åt en god lunch i Yountville. Ni hittar lätt en arrangör av dagsturer till vindistrikten genom tex Viator.com .
(null)
Vinprovning på Madonna Estate
(null)
Vinprovning på Cline
(null)
Vinprovning på Andretti och vacker hemfärd till San Fransisco över Golden Gate vid solnedgången.
 
Den här gången stannade vi fyra dagar i San Fransisco och fick en härlig vistelse med många fina upplevelser, god mat och goda viner. Vi träffade även goda vänner från Sverige över ett glas vin. 🌞🍷🍾🍽 🇺🇸
 
Boende Vi bor gärna i Fishermans Wharfområdet. Där gillar vi några hotell som Zephyr, Zoe och Argonaut (lite dyrare)  
 
Restauranger, Pier Market (fisk/skaldjur), Bistro Boudin (fisk/skaldjur) Aliotos (fisk) Pescatores (Italiensk) , Cipppinos (Italiensk) samtliga i Fishermans Wharf området och med låga/medlelhöga priser. 
 
Nästa stopp på Jordenruntresan blev Las Vegas, en kort flygning från San Fransisco på ca 70 minuter.  Det finns ett inlägg med mycket information om Las Vegas och Grand Canyon på bloggen -under kategorin Jordenruntresor. 
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
Blogg www.demmereserjordenrunt.blogg.se
Facebook demmereserjordenrunt 
Instagram #demmereserjordenrunt
(null)
Karin och Björn
 
Till top