Algarve đŸŒžđŸ‡”đŸ‡č🏖 - en hĂ€rlig vecka i Albufeira, Silves och Faro

Europaresor / Permalink / 0
(null)
Algarve blev en mycket positiv bekantskap denna fina vecka i början av maj 2022. Tidigare har vi vanligtvis valt att besöka Italien, Frankrike  eller Spanien för en avkopplande vÄrtecken i vÀrmen. Men om en vecka blir det ÀndÄ nÄgra dagar vid den Italienska kusten nÀr vi flyger till Rom och bor i Fiumicino.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme frÄn Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 8-12 resor per Är, bÄde korta och lÄnga resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och nÄgra hundra andra resor. Vi delar mer Àn gÀrna med oss av vÄra TIPS och erfarenheter. 
 
Vi flög frÄn Göteborg direkt till Faro med SAS - en bonusresa i SAS Plus. Vi bokade in 5 nÀtter i Albufeira pÄ Hotel Alisios och 2 nÀtter pÄ AP Eva Senses Hotel i Faro - det blev en lyckad kombination. Vi bokade in en privat transfer frÄn flygplatsen till Albufeira (ca 40 km) för 39 EUR (Premium sedan - en större BMW) 
(null)
Hotel Alisios har ett fantastiskt lÀge i Albufeira - ca 10 minuters promenad frÄn hektiska restaurang/barkvarteren i Albufeira stad men direkt vid stranden (en trappa frÄn hotellet leder direkt ner till stranden). Vi valde ett "Beach View Room) med en möblerad balkong med enastÄende utsikt över stranden och havet. PÄ hotellet finns det en solterras med fantastisk havsutsikt och i direkt anslutning en bra restaurang och bar. Hotellet Àr mycket frÀscht, personalen Àr mycket serviceminded, frukosten Àr riktigt bra med mÄnga valmöjligheter.
(null)
 Vi njöt mycket av att sitta pÄ restaurangterassen pÄ Alisios och se ut över havet samtidigt som vi Ät vÀldigt god mat med bra viner.
(null)
Algarvekusten Àr dramatiskt med klippor, grottor och lÄnga fina sandstrÀnder 
(null)
Gamla stan i Albufeira ligger pÄ ca 10 minuters promenad frÄn Hotel Alisios. DÀr finns det mÄnga restaurnger, barer, affÀrer och arrangörer av utflykter till havs och pÄ land. En trevlig restaurang Àr "Casanova" med god och trevligt presenterad mat till mycket rimligt pris.
Restaurang Casanova i Albufeira
(null)
Stranden vid "gamla stan" i Albufeira
(null)
Soltrassen pÄ Alisios Hotel har en underbar utsikt över stranden och havet.  
(null) 
 Vi bokade via "nÀtet" in en halvdagsutflykt till Silves, en gammal stad med ett mer Àn 1000-Ärigt slott/fÀstning, vi stannade till pÄ vÀgen och tittade pÄ korktrÀd som ger skörd var 9:e Är (Portugal stÄr för ca 65% av vÀrldens produktion av korkar). Vi avslutade med ett trevligt vingÄrdsbesök med vinprovning och en god chark/osttallrik. Vi Äkte med en minibuss (totalt 8 passagerare 6 frÄn UK och vi tvÄ + chaufför)- En riktigt trevlig och givande utflykt. Pris 54 EUR per person.
(null)
Besök pÄ vingÄrden Quinta do Frances med provsmakning av 4 av gÄrdens viner tillsammans med en god chark/osttallrik
(null)
KorktrÀd - ger skörd av 9:e Är 
(null)
 Slottet/FÀstningen i Silves
 
Efter 5 fina soliga och varma dagar i Albufeira bokade vi in transfer till vÄrt hotell i Faro (33 EUR). Vi Äkte lÀngs kusten till Faro och kom till AP Eva Senses Hotel vid marinan efter ca 40 minuter. Vi checkade in i ett fint rum med utsikt mot marinan och mot Ria Formosa natutpark. Hotellet har pool, bar, solterass och restaurang pÄ toppvÄningen - vÀldigt trevlig och med en hÀrlig usikt.
(null)
Hotel AP Eva Senses - "rooftop" med pool, solteras, bar och restaurang. Frukosten Àr suverÀnt bra med mÄnga valmöjlighter - det finns Àven mousserande vin pÄ den stora buffén - under frukosten finns det en piansit pÄ plats som spelar trevlig musik. 
(null)
 I Faro finns det mycket kakel pÄ husvÀggar mm (lite som i Lissabon).
(null)
Gamla stan i Faro har bl a rester av en stadsmur och mÄnga gamla spÀnnnde byggnader. PÄ torget i "gamla stan" finns det mÄnga apelsintrÀd. 
(null)
De mÄnga vackra JakarandatrÀden blommade.   
(null)
SolnedgÄng över det unika Ria Formosa - en naturpark med barriÀröar som kommunicerar med havet genom sex inlopp. Skjillnaden mella ebb och flod Àr stor.
(null)
En eller ett par dagar i Faro kan vi rekommendera. 
(null)
NÀr vi var i Faro firade vi bröllopsdag vilken vi firade pÄ vÀldigt bra och trevlig liten restaurang - Mavala Osteria Italiana som drivs av en riktigt duktig kock med ambitioner. Vi Ät en helt utsökt 4-rÀtters avsmakningsmeny med vinpaket - dÀr fick kocken vÀlja vad vi skulle Àt - det blev riktigt bra. En hÀrlig kvÀll dÀr vi Àven bjöds pÄ mousserande vin mm.
(null)
Utsökta viner till menyn pÄ  Mavala Osteria
 
Veckan pÄ Algarvekusten gav mersmak - vi kommer definitivt tillnbaka inom en snar framtid - troligtvis testar vi dÄ nÄgon ny ort pÄ kusten.

Vi upplevde Algarve som ett mycket prisvÀrt resmÄl, Àven om alla resmÄl Àr dyra för tillfÀllet pÄg a den svaga svenska kronan.
 
Algarvekusten Àr vacker, spÀnnande och har mÄnga, lÄnga fina sandstrÀnder. Mat och vin hÄller god klass, hotellen som vi bodde pÄ var klart över förvÀntan ( bÄda hotellen Àr 4 -stjÀrniga). 
 
NÀr vi flög hem igÄr (14/5) summerade vi att allt varit bÀttre Àn vad vi förvÀntat oss, vi landade t o m 25 minuter före tidtabell pÄ Landvetter.
 
HĂ€lsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gÀrna pÄ
 
Instagram #demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt
 
 
NĂ„gra bilder till.....
(null)
Utsikten frÄn vÄrt rum pÄ AP Eva Senses Hotel i Faro
(null)
Vackert presenterad och god mat pÄ Alisios Hotel i Albufeira
(null)
En av flera smala grÀnder i ALbufeira
(null)
Utsikten frÄn vÄrt rum pÄ Alisios Hotel i Albufeira
(null)
Mer god mat i Albufeira
(null)
Konst i Albufeira
(null)
Vid slottet i Silves
(null)
Apelsiner pÄ ett av mÄnga apesintrÀd vid torget i Faro "gamla stan"
 
Nu nÀr det Àr vÀldigt lÄnga köer till sÀkerhetskontrollerna pÄ flygplatserna Àr det extra bekvÀmt med FAST TRACK och att sedan slinka in i en flygplatslounge - hÀr finns vÄra tips kring hur man fÄr tillgÄng till lounge och fast track  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/may/hur-du-kan-fa-loungebesok-och-fast-track.html 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top