Ett nytt härligt besök på Arilds Vingård 🌞🇸🇪🥂🎊

Allmänt, Sverige / Arilds vingård, Svenskt vin / Permalink / 0
  (null)
En ny fullträff - Arilds Vingård leverade igen. Det här var vårt tredje besök på härliga Arilds Vingård på Kullahalvön.   (null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-12 resor per år, både korta och långa resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi delar mer än gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter. 
 
När vi vill ha ett "24-timmars break" från vardagen väljer vi gärna ett resmål som vi når med bil på ca 2 till 3 timmar med bil från Göteborg. Arilds Vingård är ett alternativ som vi gärna väljer, det fina är att det går att kombinera med besök på Kullen Fyr, Mölle, Höganäs m fl platser som ligger på mycket kort avstånd från Arilds Vingård.  (null)
Den här första dagen i Juni 2022 körde vi E6:an söderut från Göteborg och tog av mot Kullens Fyr strax söder om Ängelholm.  (null)
Det regnade av och från när vi körde genom Halland och över Hallandsåsen, men så fort vi tog västerut mot Kullens Fyr kom solen fram. 
(null)
När vi kom fram till Kullen Fyr möttes vi av sol och en klarblå himmel. Det är oerhört vackert ute vid fyren och vi rekommenderar ett besök så här i lågsäsong i början av juni när det finns gott om parkeringsplatser och man kan promenera runt utan trängsel. Besök gärna utställningen om västerhavet precis bredvid fyren där barnen kan se krabbor, fiskar, snäckor mm i akvarier samt få information om fåglar mm. Det finns flera vackra vandringsleder med varierande avstånd från fyren till bl a Mölle, Arild m fl platser. Den här gången gick vi en kortare vandring i den vackra naturen runt fyrområdet.
(null)
Vi åkte sedan ner till Mölle och parkerade nere i hamnen, under lågsäsong var det inga problem att hitta en parkeringsplats.
(null)
Från hamnen promenerade vi upp till Mölle Krukmakeri&Café för att äta lunch. I det fina vädret valde vi att sitta ute i trädgården och äta lunch. Vi åt en god lunch i vacker miljö, tittade in i krukmakeriet där hantverket pågick och strosade rut i området och tittade in  
(null)
I "Jurtatälten som är vackert uppdukade för lunch o middagsgäster - perfekt att sitta där när det är sämre väder. 
(null)
Efter lunchen tog vi en promenad nere i den fina hamnen i Mölle, åt en glass i solen och tittade på skulpturerna i hamnen mm.
(null)
 
Sedan var det dags att åka den korta biten till Arilds Vingård (6-7 km), vi checkade in och fick ett riktigt bra rum med stor altan. 
(null)
 
I det "vingårdspaket" som vi nu bokat för tredkje gången, ingår det en flaska av gården Solarisvin - vi fick vinet tillsammans med en kylare och bestämde oss för att dricka ett glas vin i solen ute på altanen där vi fick sällskap att et par som bodde i ett av grannrummen. Vi njöt av vin och sol och trevligt sällskap - tiden gick snabbt och det blev dags för vingårdsvisningen. (null)
 
I Vingårdspaketet ingår även en vingårdsvisning av vinbonden Jonas klockan 17:00. Där får besökarna se vinrankorna och får information om de druvor som odlas på gården - Solaris, Muscaris, Cabernet Cortes, Pinot Noir och Sauvignon Gris. Därefter en rundvandring i vineriet där Jonas gär igenom hur vinet produceras och lagras mm. Besökarna får även prova ett av gårdens viner direkt från ståltanken.   (null)
 Förrätten "Gårdens räkmacka"
(null)
 3-rätters middag med 3 av gårdens viner
(null)
I väntan på middagen
 
I vingårdspaketet ingår det sedan en 3-rätters middag med tre av gårdens viner till maten. God och vacker mat kombinerst med gårdens egna viner i en härlig miljö gör middagen till en riktigt trevlig upplevelse. Den här gånge serverade det "räkmacka" med Solarisvin till förrrätt, kalkon med primörer med Pinot Noir till varmrätt och som avslutning Créme Brulée med en söt lätt pärlande Pinot Noir till dessert. Mätta och nöjda gick vi till vårt rum där vi somnade gott.  (null)
 
På morgonen vaknade vi till en grå dag men ändå på gott humör efter den fina gårdagen. Frukosten på Arilds vingård är riktigt bra med stort val av kalla och varma rätter. Vi valde äggröra med backon, juice, rökt lax, räkor, ostar, salami, gott rågbröd juice och kaffe. Mätta och nöjda checkade vi ut efter frukosten och körde norrut till Göteborg, där vi bytte packning och fortsatte norrut till Orust där vi skall tillbringa långhelgen med bl a nationaldagsfirande i Svanesund - där blir det musslor med pommes frites innan det riktigt bra Orustbandet Rickard&Juvelerna äntrar scenen. (null)
 
Ett vingårdspaket på Arilds Vingård för 3 400 kr för två personer innehåller
 
"1 flaska vin på rummet (senast Arilds Solaris 2020), vingårdsvandring med provsmakning, 3-rätters middag med 3 av gårdens viner, övernattning i debbelrum och en stor lantfrukost".
 
Vi blev jättnöjda med besöket på Arilds vingård och vi rekommenderar ett besök när ni vill ha ett krot "break" från vardagen och inte vill resa så långt.
 
Vi kommer att boka ett fjärde vingårdspaket i höst eller i början av nästa år.
 
"arildsvingård #svensktvin #kullahalvön 
 
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
 
Instagram #demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt
 
Några bilder till …… 
(null)
Vid Kullen fyr 
(null)
Lunch på Mölle Krukmakeri & Café 
(null)
Mölles gmla brandstation som idag är en sommarkrog 
(null)
 Fiskegumman Sar nere i Mölle Hamn
(null)
Vårt rumpå Arilds vingård 
(null)
Inne i vårt trevliga rum på Arilds vingård 
(null)
Altanen vid vårt rum 
(null)
Vinodling 
(null)
Dessert med en söt pärlande Pinot Noir 
(null)
Varmrätten med ett glas Pinot Noir 
(null)
I vineriet med vinbonden Jonas 
(null)
Vid Kullens Fyr
Till top