Waiheke Island, Nya Zeeland är vårt favoritresmål i Världen 🇳🇿🌞🍷🏖

Nya Zeeland, Reseguider, Reseinspiration / Permalink / 0
(null)Waiheke Island  den lilla ön utanför storstaden Auckland är vårt absoluta favoritresmål i världen. Waiheke är en otroligt vacker ö. Ön är flikig med många vikar som har  fina sandstränder, helt utan trängsel. Ön är kuperad och har flera riktigt fina vandringsleder. Det finns ca 25 små trevliga vingårdar med vinprovningar, flera av vingårdarna har riktigt bra restauranger. På Waiheke finns det många bra och trevliga restauranger. Klimatet är mycket behagligt. Det här är så nära "paradiset" som vi har kommit på våra resor. Vi har nu besökt Waiheke 9 gånger och vi längtar ständigt tillbaka.
(null)Vi, Björn och Karin Demme, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi delar med oss av våra erfarenheter av att planera och genomföra resor för att det kanske kan vara användbara råd och tips till andra resenärer. Bilden ovan är från Kennedy Point Vineyard när vi var på vinprovning.
 
Nya Zeeland 🇳🇿 är vårt absoluta favoritland att besöka, det har hittills blivit 11 besök i det här fantastiska landet.  Den enda nackdelen med Nya Zeeland är att det ligger så långt bort från Sverige. Vad är det som gör att vi är så förtjusta i Nya Zeeland?  Det beror på många saker. Den fantastiskt vackra och omväxlande natur en viktig anledning. Vi gillar också att det är lite "lay back" i Nya Zeeland.  Människorna som vi mött är mycket trevliga, vänliga och hjälpsamma och tar sig tid att prata med oss.  Maten är riktigt bra, bäst är fisk, skaldjur och lamm. Vinerna är något som vi vinälskare verkligen uppskattar.
(null)Från hamnen i centrala Auckland tar Fullers snabbfärja ca 35-40 minuter ut till Waiheke. På Waiheke finns det lokalbussar som tar oss runt på ön, men vi promenerar för det mesta. Vi går från vårt boende i Little Oneroa till vingårdar, stränder och restauranger. Vi har de 4 senaste gångerna hyrt en av två små lägenheter på Aquasands Studio Apartments i Little Oneroa, ca 10 minuters promenad från "huvudbyn" Oneroa som har butiker och trevliga restauranger.
(null)         Livet på Waiheke är mycket behagligt och njutbart och hade det inte varit så långt från Sverige så skulle vi gärna vilja flytta hit för en längre tid.  Det finns även en Maorikultur att ta del på Waiheke. 
(null)             Maorikultur på Waiheke Island
 
Vi stannade här i en vecka den vid vårt senaste besök i början av 2018, vi längtar ständigt tillbaka. 
(null)        Några av Waihekes vackra stränder.
 
Vingårdar som vi gillar är Mudbrick, Cable Bay, Kennedy Point, Goldie Estate och Jurasic Ridge. Det här är ganska små vingårdar som är öppna för besök och vinprovningar utan förhandsbokningar. Vinerna håller generellt en mycket hög kvalitet. Mudbrick och Cable Bay har båda två riktigt bra restauranger, lämpliga för en god lunch efter en vinprovning. De flesta vingårdarna har en magiskt vacker utsikt över vinodlingarna och ut över havet.
(null)            Cable Bay Vineyard är en av våra favoriter. Det tar ca 45 minuter att promenera dit från vårt boende i Little Oneroa. Vingården ligger mycket vackert med en helt betagande havsutsikt och det går att se Auckland City borta i horisonten. Här gör vi trevliga provningar av mycket bra viner och avslutar besöket med en utsökt lunch på deras restaurang. En vingård som vi varmt rekommenderar.
 
(null)             Mudbrick Vineyard är en av våra stora favoriter. Bra och trevliga vinprovningar, vacker utsikt. Här finns en av Waihekes absolut bästa restauranger, men även en enklare men bra bistro. Här har vi varit många gånger.
 
(null)
Kennedy Point Vineyard ligger högt och har en strålande utsikt över havet. Gör bra viner och här är personalen mycket trevlig och intresserad av att prata om vin. Här finns möjlighet till lite enklare förtäring av bra kvalitet.
(null)
Goldie Estate är Waihekes äldsta vingård. Vi har prövat riktigt bra viner här.
 
Restauranger som vi tycker om är Mudbrick, Cable Bay, Fenice, Oyster Inn och Cove i Oneroa och två små men bra, take away i Little Oneroa -  Dragonfired (Pizza) och Little Oneroa Beach take away (superbra fish&chips) m fl.
(null)
Bilder från Oneroa och Little Oneroa på Waiheke. Här finns t ex den vedugnseldade portabla pizzerian Dragonfired på Little Oneroa Beach, Aquasands Studio Aparment och polisstationen i Oneroa.
 
Boende som vi gillar är  Aquasands Studio Apartments i Little Oneroa.
 
Att göra strandliv, vandra, njuta av fantastiska vyer, vingårdsbesök med vinprovningar, äta god mat och bara ha det riktigt bra.
 
En trevlig utflykt via Auckland är till Rangitito Island Nya Zeelands yngsta vulkan som steg upp ur havet för ca 600 år sedan. Ligger ca 20 minuters båtfärd från Auckland. Här finns det en vandringsled som går upp till toppen 259 meter över havet. Det går båtturer från centrala Auckland med Fullers till Rangitito och sedan färd med 4WD traktortåg genom skogen upp mot toppen, de sista 300 stegen får man gå för att komma till toppen. Turen tar totalt ca 4 timmar från Auckland. En mycket intressant tur att göra. Kostar ca 70 NZD drygt 400 SEK.
(null)             Ett collage från underbara Waiheke Island NZ 🇳🇿🌞🏖🍽🍷
 
Vi har besökt väldigt många fina resmål runt om i världen på våra 12 Jordenruntresor och flera hundra andra resor, men skall vi välja ETT favoritresmål då blir det Waiheke Island. Vid ett besök på Nya Zeeland så är Waiheke Island ett måste. Auckland med omgivningar är ett riktigt bra resmål, sedan kan det kombineras med Bay of Islands,  Rotorua, Waitomogrottorna, Wellington, Hawkes Bay m fl platser på Nordön. 
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
 
Blogg www.demmereserjordenrunt.blogg.se
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top