Är detta de 30 bästa resmålen i Världen?🌏

Reseinspiration / Permalink / 0
Nu är suget mycket stort för att planera nya resor, att drömma sig bort till nya härliga och spännande reseupplevelser. Vilket eller vilka resmål skall vi välja? Något nytt resmål eller återbesök på någon favorit?  Vilket är ditt drömresmål?
Vilka är de absolut bästa resmålen?  Det är det egentligen omöjligt att svara på, dels för att det inte går att besöka alla platser själv, dels för att vi alla tycker olika och har olika preferenser för vilka resmål som är de allra bästa.
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan väldigt många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år både korta och långa resor med ca 50 till 70 övernattningar, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor, vilka tagit oss till fantastiska platser runt om i världen,
Vi skriver och delar med gärna med oss av våra erfarenheter och hoppas att ni kan få nytta av våra råd och tips. 
Vi som nu har förmånen av att ha 52 veckors semester per år har tid och möjlighet att resa när vi vill, såväl korta dagsresor som månadslånga resor. Vi är passionerade resenärer som njuter av alla typer av resor och av att ständigt planera nya resor. Vi har också en stor passion för mat och vin.
(null)      Karin och Björn på Kennedy Point Vineyard Waiheke Island Nya Zeeland i januari 2018 🌞🏝🇳🇿🍷
 
Vi har här tagit fram vår egen helt subjektiva topplista över de resmål som vi tycker är de bästa. 
Vi har gjort flera hundra olika resor tillsammans under åren bl. a. 12 st Jordenruntresor.
(null)     Waiheke Island NZ
Det fantastiska är att vi njuter nästan lika mycket av att göra korta dagsresor i närområdet i t ex Bohuslän som att åka på långresor. Att bara åka några mil, byta miljö, sitta på en klippa vid havet med en kopp kaffe och njuta av syn och doftupplevelser ger oss väldigt mycket livskvalitet.
(null)     Marstrand🇸🇪
Det behöver inte alltid vara resor till andra sidan jordklotet för det skall bli en fin upplevelse att minnas. Vi gör varje år några korta resor i Sverige och i Norden, några weekendresor i Europa samt några resor till olika platser runt Medelhavet. Varje år gör vi även en eller två långresor till andra kontinenter. 
Mixen av resor har nog gjort att vi inte tröttnat på att resa, jag (Björn) reste dessutom mycket i arbetet. Jag har nu förmånen av att ha ett SAS/Staralliance guldkort på livstid, vilket ger oss många förmåner när vi reser med något av Star Alliance 28 flygbolag som t ex  fasttrack i säkerhetskontrollerna, loungetillgång på flygplatserna med mat och dryck och möjligheten att checka in extra bagage och mycket mer. 
Vi har nu gjort vår subjektiva sammanställning  av vad vi anser vara "Världens  bästa resmål "
Här är vår 10 i topplista  över de bästa resmålen i  världen 🌏.
1. Waiheke Island 🇳🇿
Den lilla ön Waiheke, som ligger ca 35 minuter med snabbfärja från Auckland har blivit vårt absoluta favoritresmål. Vi har besökt ön 8-9 gånger och bott därute vid 4 tillfällen. Ön är "lagom" kuperad med flikiga vikar och är enastående vacker.
Det finns mängder av små fina sandstränder i vikarna med gott om plats för alla, Det finns ca 25 härliga vingårdar på ön som gör väldigt bra viner, många av vingårdarna har riktigt bra restauranger. Från de flesta vingårdarna har man en fantastisk utsikt över ön och havet.
Klimatet är mycket behagligt, maten och vinerna är av toppklass och vi har bara träffat trevliga människor. Boendet är småskaligt. Ytterlige ett plus är att det är engelskspråkigt. Vi längtar ständigt  tillbaka. Det finns mycket läsning om Waiheke i andra inlägg på den här bloggen.
(null)      Waiheke Island 
 
2, Sydney🇦🇺
Storstaden Sydney är vår favorit blad världens storstäder. Även om staden är stor upplever vi den inte så då det är hyggligt lugnt tempo och människorna vi möter tar sig tid att prata. Vid våra tre besök har det varit härligt väder (Jan/feb) och vi har njutit av att vara nära vattnet i Darling Harbour, Circular Quay och Manly Beach. Vi åker gärna kors och tvärs med färjorna i hamnen. Att sitta och titta på Operahuset och Harbour Bridge ger fina intryck. 
Utbudet av bra barhäng och riktigt bra restauranger är stort. Vi åker gärna upp till Hunter Valley 15 mil norrut för vinprovningar och upp till Blue Mountains för naturupplevelser. Sydney finns ständigt med på vår "återbesökslista". 
(null)      Sydney
 
3. San Fransisco 🇺🇸
San Fransiscos centrala delar finns på en ganska liten yta och är lätta att greppa och ta sig runt i. Vi har vid våra sex besök i San Fransisco bott i Fishermans Wharf området, därifrån är det lätt att sig runt i staden och omgivningarna med Cable Car, bussar, båtar, spårvagnar och BART.
 
Vi trivs med att äta en enkel lunch vid något fiskstånd, ta Cable Car upp till Chinatown eller Union Square. Vi tar gärna en färja över bukten till t ex Sasaulito eller åker med på någon lokal heldagstur med vinprovningar i Sonoma och Napa Valley. 
Ett besök hos sjölejonen vid Pier 49 är ett måste. Från Fishermans Wharf syns hela tiden Golden Bridge och fängelseön Alcatraz, som vi besökt två gånger. Vi kommer snart tillbaka. Vi har skrivit en hel del om San Fransisco i andra inlägg på den här bloggen.
(null)      Alcatraz, San Fransisco
 
4. Aruba🇦🇼
Det har hittills blivit två besök på underbara Aruba. Vi tycker om att ta en långpromenad längs Eagle Beach, den långa, breda, vita finkorniga sandstranden som måste vara en av världens absolut vackraste stränder. Vi har bott direkt på stranden, Manchebo Beach, med gångavstånd in till huvudstaden Oranjestad. Huvudstaden är färgsprakande med många restauranger och butiker. Det finns många hotell och restauranger med hög kvalitet på Aruba. Klimatet är mycket behagligt, torrt och varmt med en lätt bris. Aruba ligger utanför orkanbältet. 
(null)      Aruba
 
5. New York 🇺🇸
Vi kom hem från Vårt 16:e besök i New York för i början av september 2018. New York är så mycket, sevärdheter, parker, shopping, barhäng, världsklassrestauranger, utflyktsmål, stränder mm mm. Vi kommer troligtvis aldrig att tröttna på New York, vi har skrivit mycket om New York i andra inlägg på den här bloggen. Det finns en rykande HET  reseguide om New York att läsa på bloggen.
(null)      Times Square, New York
 
6. Berlin 🇩🇪
Berlin har blivit en stor favorit för oss på nära håll. En timmas flygning från Göteborg ligger trendiga ständigt föränderliga Berlin. Stadens kulturliv är spännande och intensivt. Det finns många mycket bra museer, parker, barhäng mm. Vi har några favoriter som DDR- museum, Berlin Bunker Story, Förintelsemonumentet mm. Det finns många mycket bra och prisvärda restauranger. Prisnivån i Berlin är ganska låg speciellt i jämförelse med London och Paris. Det finns mer Berlinläsning på den här bloggen i andra inlägg. Det finns en ny reseguide om Berlin att läsa på bloggen.
(null)      Berlin
 
7. Orust 🇸🇪
Den stora gröna ön i väst, Sveriges fjärde största ö, Orust är vår sommarfavorit i Sverige.  Vi har tillbringat  25 sommar på härliga Orust. Det finns en vacker och varierad natur, fina badplatser, fina små fiskesamhällen, trevliga sommarrestauranger, flera med högklassig musikunderhållning sommartid. 
Fina utflyktsmål som Lyr, Käringön och Gullholmen. Shopping på "Göken" i Göksäter, Orusts "Ullared" mm. Det finns ett separat  inlägg om Orust här på bloggen.
(null)      Svanesund, Orust
  
8. Cook Island 🇨🇰
Otroligt vackra Cook Island har vi bara besökt en gång, men det gav bestående upplevelser och minnen. Att bo några meter från havet, som är fullt av färggranna fiskar är en stor förmån. Ett behagligt liv i ett varmt och behagligt klimat, vackra vyer, härliga rev att snorkla eller paddla kajak över har gett oss minnen för livet.  
(null) Cook Island
 
9. Kryssning  Karibien  med  Florida 🇺🇸 🇧🇸 🇯🇲 🇭🇹 🇳🇪 
En perfekt semester under vår vinter är kombinationen av en Karibienkryssning med ett stopp i Florida. Ett riktigt bra alternativ. Vi har precis kommit hem från vårt efte besök i Florida och vår fjärde kryssning i Karibien. 
Vi väljer att kryssa med Celebrity Cruises som håller mycket hög nivå på service, mat och underhållning i en sober miljö. Vi brukar bo i Miami Beach, Hollywood Beach och i Fort Lauderdale. Florida har det mesta vad gället stränder, shopping, barer, utflykter och restauranger. Vi skrev ett långt inlägg om  kryssningar och Florida  på den här bloggen för några dagar sedan. Ni hittar detta på startsidan under rubriken kryssningar.
(null)    Kryssning med Celebrity Equinox i slutet av jan/feb 2019
(null)    Florida - Miami Beach och Fort Lauderdale jan/feb 2019
(null)      Kryssning med Celebrity Cruises och Florida 2017

10, Honolulu  🇺🇸  (null)  Det har hittills blivit fyra besök i Honolulu på Oahu,  Hawaii. Honolulu är en storstad med drygt 900 000 invånare. Vi har bott nära stranden Waikiki vid våra besök, stranden ganska smal och det är mycket folk där.  Det finns många andra mycket vackrare stränder på Oahu. Vi har besökt  Pearl Harbour vilket är givande. Vi kan rekommendera en rundtur runt Oahu. Utbudet av hotell, restauranger och barer är enormt stort. Vi tycker om att jogga längs Waikiki och ut mot Diamonds Head. Det finns hur mycket som helst att göra i Honolulu.  
 
Vad tycker ni om vår 10 i topp lista? Saknar ni några resmål? 
 
På Bloggen finns det rykande färska reseguider om AmsterdamLondonNew York, Fiumicino (Rom), Albir (Alicante)Berlin, Köpenhamn, Nya Zeeland, Florida ock Karibienkryssningar och  Jordenruntresor och mycket annat om resor, resmål, resebokningar, bonussystem mm. 
 
 platserna 11 till 30 på vår lista över världens bästa resmål kommer,
 
11.Melbourne 🇦🇺 En Australienska pärla med ett enormt utbud av sevärdheter och många fina utflyktsmål. Vi gillar vingårdarna i Jarra Valley.
(null)     Melbourne

12, Nice/Villefranche 🇫🇷 underbar gammal stad strax öster om Nice, går att läsa mer på bloggen under jategorin Medelhavsfavoriter. Fantastiska vyer och många topprestauranger mm
(null)     Nice
13, Alicante/Albir 🇪🇸 en ort 50km norr om Alicante med fin strand och vacker natur. Många bra restauranger med mycket fördelaktiga priser. Det finns mycket att läsa i flera inlägg på bloggen. Vi var där i tre veckor undrr oktober/november 2018. 
(null)
Albir

14, London 🇬🇧 En av våra favoriter som vi besökt snart 60 gånger - NY cityguide finns på bloggen. Nästa besök blir i februari  2019
(null)
Picadilly Cirkus London
15. Köpenhamn 🇩🇰 besöker vi minst en gång om året för bl a de fina restaurangerna och det stora kulturutbudet och mycket mer. Senaste besöket var i  november 2018.
(null)
Nyhavn, Köpenhamn 
16. Mallorca 🇪🇸 Har blivit riktigt trendig på nytt, senaste besöket var i april 2018. Finns att läsa mer på bloggen.
(null)
Palma de Mallorca

17, San Diego 🇺🇸 En härlig stad i södra Kalifornien som vi besökt flera gånger. Nära till Mexico. Vi tycker mycket om Coronado Island och Balboa Park. Många bra mexikanska restauranger i Gaslight district.
(null)
Seattle

18. Rom/Fiumicino 🇮🇹 En dold pärla, 10 minuter från Rom FCO flygplats med taxi. Fin strand och underbara fisk och  skaldjursrestauranger. Det finns mer att läsa på bloggen. Lätt att kombinera med själva storstaden Rom.
(null)
Fiumicino

19. Seattle 🇺🇸 Fantastiskt vacker stad i norra USA. Vackra vyer, fina utflyksmål och bra restauranger. Fiskmarknaden är en upplevelse och världens första Starbucks.
(null)
Seattle

20. Tokyo 🇯🇵 Har vi besökt två gånger och är en stor upplevelse. Vi gillar att åka runt i de olika delarna av Tokyo och uppleva pulsen, tunnelbanan är ett bra sätt att ta sig fram med. Fiskmarknaden får inte missas. Att besöka ett klassiskt tehus är värt ett besök.
(null)
Tokyo

21, Penang 🇲🇾 En härlig ö på Malaysias västkust. Fint klimat, vackra vyer bra mat och shopping mm.
(null)
Batu Ferringhi, Penang

22, Hongkong 🇨🇳 Har vi besökt fyra gånger. En intensiv storstad med härliga matupplevelser och spännande utflykter till de mindre tropiska öarna. Besökte vi senast i början på 2018.
(null)
Hongkong

23, Lofoten 🇳🇴 Otroligt vackert landskap som bara måste upplevasförmodlifen det vackraste resmålet som vi besökt 

24, Verona 🇮🇹 Den gamla historiska staden strax söder om Gardasjön och Valpolicellas vinområden. Här kan man uppleva operaföreställningar utomhus på den 2000 åriga arenan 
(null)
Julias balkong i Verona

25. Island 🇮🇸 Magiskt, enorma naturupplevelser och bad i varma källor. Spännande utflykter, hästturer och mycket mer.
(null)
Gullfors, Island
 
26. Las Vegas och Grad Canyon

Las Vegas har vi besökt fyra gånger. En intensiv och kul stad att besöka, gärna i kombination med Grand Canyon och Red Rock Canyon
(null)

27. Sydafrika

Ett fantastiskt land med underbara naturupplevelse med vilda djur. Spännande mat och fantastiskt bra viner. (null)
Sydafrika

28. Amsterdam

En härlig stad med sin kanaler och fantastiska konstupplevelse. Spännande restauranger, bl a de Indonesiska.
(null)
Amsterdam

29. Mögeltönder

Den lilla staden nära den tyska gränsen på södra Jylland besöker vi en gång om året. Det är en väbevarad 1700 tals stad med en härlig KRO, Schackenborg Slotskro., som är en utpräglad gourmetkro.
(null)
Mögeltönder

30. Seoul

En mycket spännande stad att besöka. Här möts det gamla och det nya i en härlig mix. Maten är fantastisk.
(null)
Seoul



Det finns otroligt många fantastiska resmål att uppleva, vi kan säkert hitta 70 till som vi gillar för att göra en topp 100 lista. Resmål som Du rivning, Dubai, Singapore, Bangkok, Gran Canaria, Paris m fl fick vi inte med på 30 i topp  Vi har skrivit om de flesta av de här på vår blogg - har ni frågor  hör ni bara av er via bloggen, Facebook, Instagram eller via Messenger så svarar vi mer än gärna på era frågor.
 
Blogg: www.demmereserjordenrunt.blogg.se   
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
Håller ni med oss om rangordningen av resmålen? Saknar ni några resmål? 
  
Vilka är dina favoritresmål?
 
Diskutera gärna val av resmål mm på bloggen eller på vår Facebooksida demmereserjordenrunt . 

🌞Hälsningar
 
Björn och Karin 
 
(null)  
Björn och Karin vid fyren i Albir 🇪🇸 
 
(null)
Grand Canyon, Arizona USA

(null)
 Vår passion för att resa är mycket mycket STOR 🌞✈️🏝🛳🍽🍷🍾🏖🏨🏙⛰🏜🌋🗽
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 










Till top