Spännande resåret 2019 börjar nu

Reseinspiration / Permalink / 0
Nu börjar reseåret 2019
  (null)
Vi är nöjda med våra resor under 2018, Jordenruntresa (Hongkong, Auckland, Waiheke, San Fransisco, Las Vegas och New York), Dansk Kroferie, Palma de Mallorca, Vinresa Italien, Orust, New York, Amsterdam, Albir och Köpenhamn
 
Nu börjar år 2019 och vi ser fram emot ett nytt spännand och härligt reseår. 
 
För 2019 har vi hittils bokat resor till 1. South Miami Beach, Kryssning i Karibien och Fort Lauderdale. 2. London, 3. Stockholm, 4. Södra Jylland och Tyskland, 5. Krakow. Vi planerar att boka fler resor efter nyårshelgen.
 
1. Karibienkryssning i kombination med Florida
Vi flyger från Köpenhamn direkt med SAS  till Miami i Business Class, där vi kommer att njuta av bra service, god mat och dryck och att kunna koppla av i bekväma stolar/sängar. 
(null)
SAS Business Class Köpenhamn till Miami 
Vi kommer att bo i South Miami Becka på Hotel Abae i tre nätter. 
(null)
South Miami Beach 
 
Efter tre dygn i Miami Beach checkar vi in på kryssningsterminalen i Miami på fina Celebrity Equinox . Där vi kommer att börja med lunch och sedan koppla av på akterdäck med ett glas vin innan avgång till Karibien. Vi kommer att vara på kryssning i sju dygn och besöka Key West, Costa Maya, Cozumel och Grand Cayman.
Vi har bokat en stor, fräsch, ljus, mycket rymlig hytt i Concierge Class med möblerad balkong på däck 10. På Celebritys fartyg är det mycket hög klass på service, hytter, underhållning och mat o dryck. Det finns många restauranger att välja mellan och det går även bra att få maten serverad i hytten på den egna balkongen. Frukosten brukar vi i bland äta i buffematsalen med ett jätteutbud av olika rätter, ibland på den egna balkongen där vi beställer vad vi vill ha och vilken tid vi vill ha frukosten serverad.
På luncherna varierar vi mellan att äta grillad hamburgare på soldäck med en öl, en grön hälsolunch vid spaanläggningen eller i någon av restaurangerna.  
Middagarna kommer vi den här gången mestadels att äta i huvudrestaurangen, där det serveras en 4-rättersmiddag med många val, 6 förrätter, 7 varmrätter och 6 desserter att välja mellan varje kväll  tillsammans med bra viner. Menyn ändras varje dag. Celebrity Cruises har hög en hög servicenivå genom att ha en anställd per två passagerare.
(null)
Celebrity Reflection - Hytt, mat, balkong och teatern 
 
Det är mycket bekvämt ombord, aldrig trångt eller några köer, allt flyter smidigt och bra. På dagar till havs ligger vi på en solsäng och läser eller tittar ut över havet. Vill vi ha något att dricka så får man vatten, öl, vin, eller en drink serverad till solsängen. Vi har på våra kryssningar köpt ett dryckespaket som innebär att vatten, öl, läsk, vin och drinkar ingår så mycket som man vill ha. Den här gången ingick dryckespaketet utan extra kostnad eftersom vi bokade tidigt, i september.
Underhållningsutbudet är stort och omväxlande, med bl a ett par musikaluppsättningar, strand up comedians, mm. Det finns en stor fin teater Celebrity Reflection
(null)
Celebrity Reflection
 
Efter en veckas kryssande i Karibien kommer vi tillbaka till Miami, där vi tar en transport upp till Fort Lauderdale där vi kommer att stanna i sex dygn på Courtyad by Marriot Beach. Där kommer vi att ta det lugnt på stranden, göra någon båttur på kanalern och njuta av god mat och dryck. Vi kommer även att göra en shoppingtur till Sawgrass Mills, en gigantiskt outletgalleria med flera hundra märkesbutiker. Vi åker dit med kollektivtrafiken.  
(null)
Sawgrass Mills  
 
Här finns mycket mer att läsa om att planera, boka och genomföra kryssningar i Karibien i kombination med Florida.
                                                             
2. LONDON
 
I slutet av februari åker vi till London. Det har hittills blivit ca 60 besök i den härliga pulserande storstaden London. Sedan många år tillbaka är London en stad som vi känner oss hemma i och som vi verkligen gillar och ofta återvänder till. 
(null)
Picadilly Circus 
London har ett mycket stort utbud av sevärdheter, museer, sportevenemang, teatrar, restauranger, utflyksmål, shopping och mycket mer.  Som förstagångsbesökare är vårt råd att prioritera vad ni vill göra och inte försöka att se och försöka att göra allt på 3-4 dagar.                                           
Borough Market
När vi nuförtiden kommer till London har vi inte längre ett fullspäckat program, utan charmen med London är att upptäcka sådant vi inte visste att det fanns. Vi planerar in några saker som vi skall göra, men har mycket oplanerad tid där vi är ute och rör på oss och upptäcker nya fantastiska saker.  Det som ger oss mest idag är att promenera i de olika stadsdelarna och upptäcka nya gallerier, nya marknader, nya butiker, nya restauranger och små parker som vi aldrig sett tidigare.
(null)
Borough Market
 
Några av våra favoriter är Tate Modern, Borough Market, Imperial War Museum,Science Museum och besök i några av Londons fina  Parker. Det brukar även bli lite shopping på Oxford Street  där finns de stora varuhusen som Debbinghams och Selfridges och lågprisbutiker som  Primark.Vi besöker även Bond Street, Regent Street,  Carnaby Street, Camden Market och  Portobello Road Market .
(null)
Benihana, Sofra, Barbecoa och Wellington
 
Restauranger några favoriter är Benihana (Japansk), Sofra (Turkisk/Middle East) Barbecoa (Jamie Oliver),  Palm Court Brasserie m fl.  Lunch äter vi gärna på Borough Market eller på någon Pub som t ex Wellington Waterloo eller sushi på t ex Wasabi eller YoSushi eller en lätt lunch på Pret a Manger. I Chinatown finns det många restauranger där man kan äta riktigt bra kinesisk  mat, helt annan än den vi äter i Sverige. Vi brukar äta Crispy Duck med pekingpannkakor i Chinatown.
Vi har bott på mer än 25 olika hotell i London, den här gången bor vi på Hampton by Hilton Waterloo  
(null)
Utflykter När vi är i London gör vi gärna en utflykt med tåg till något resmål som nås inom en timma från London som t ex Brighton eller Eton m fl.
 
 
 
 
3. STOCKHOLM
 
Stockholm , där har vi bokat in en weekend i mars, bonusresa med SAS till halva poängpriset tillsammans med två bonusnätter på Nordic Light Hotel (hotel.com), vilket ger oss en weekend till "lågpris". Jag, Björn, arbetade i Stockhom under många år, det är en stad som jag känner väl och där vi har många vänner. Vi tycker om att promenera runt i centrala stan, äta lunch i Östermalmshallen och promenera ute på Djurgården. Vi brukar alltid besöka Fotografiska Museet för de fantastiska utställningarna samt för att äta lunch där. Vi ser fram emot ett nytt besök i Stockholm.
 
 
4. DANSK KROFERIE
 
I april gör vi åter en "Kroferie" på södra Jylland. Vi besöker några av de bästa Gourmetkroer a för att njuta av vackra miljöer och av riktigt god mat av högsta kvalitet. Vi kommer att bo på Schackenborg Slotskro i Mögeltönder och på Tyrstrup Kro utan för UNESCOs världsarv Christiansfeld. Vi kommer att boka in ytterligare någon Kro, när vi bor bara 10 km från tyska gränsen passar vi på att handla öl och vin i Süderlügum till riktigt bra priser.
(null)
Tyrstrup Kro
(null)
Schackenborg Slotskro 
 
 
5. KRAKOW
 
Krakow , vi har bokat in en bonusresa med SAS till Krakow i början på maj, till halva poängpriset. Vi gillar att besöka Polen och ser fram emot några fina dagar i Krakow. Vi kommer att bo på designhotellet PURO Krakow Kazimierz. Jag, Björn, har varit i Krakow en gång tidigare för många år sedan. Vi planerar att besöka Auswitch-Birkenau, judiska kvarteren i Krakow, Wieliczka saltgruvor mm samt njuta av god mat.
 
Fler resor 2019.......
 
Vi håller just nu på med att planera ytterligare resor under 2019. Vi planerar besök i Fiumicino (Rom), Albir (Alicante), En flodkryssning i Europa, Faro i Portugal och Köpenhamn. Men det kan bli ändringar när vi väl bokar tillkommande resor.
(null)
Fiumicino utanför Rom

 
Många resehälsningar
 
Björn och Karin
 
Blogg www.demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt 
Instagram #demmereserjordenrunt
 
 
 




Till top